La Fe és l'únic centre espanyol a rebre dos premis en l'Àgora 2017 amb el Programa d'intercanvi europeu HOPE

Els guardons corresponen a iniciatives sobre innovació en les organitzacions elaborades amb els seus equips de Dinamarca i Suècia, respectivament

Guardar

lafe_premioeuropeo_foto
lafe_premioeuropeo_foto

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha rebut dos premis en l'Àgora 2017 del Programa d'intercanvi europeu HOPE (Hospitals for EurOPE (Federació Europea d'Hospitals i Sistemes de Salut) celebrat recentment a Dublín. Es tracta de l'únic hospital espanyol que rep dos premis en aquesta edició en la qual han participat prop de 20 països i més de 120 professionals de l'àmbit sanitari i de gestió de tota Europa.

Susana Gómez Leyva, responsable de l'Àrea d'Atenció a la Ciutadania, i María Pilar Muñoz Muñoz, responsable de Comunicació de l'Hospital La Fe de València, van rebre el segon i tercer premi, respectivament, amb els seus equips de Dinamarca i Suècia. L'equip de Finlàndia, en el qual participaven quatre professionals de la salut de diferents hospitals espanyols, va ser qui va rebre el primer premi.

El programa d'intercanvi HOPE, dirigit a professionals sanitaris amb càrrecs de responsabilitat en la gestió, consisteix en una estada d'un mes visitant i intercanviant experiències en el sistema sanitari d'un país europeu. Finalitza amb un congrés final on els i les integrants presenten, amb el seu país d'acolliment, les novetats i els projectes més interessants que han conegut durant la seua estada amb l'objectiu de poder traslladar les experiències als països d'origen sota una temàtica comuna.

En aquesta edició el lema del programa era "Innovació en les organitzacions sanitàries" i les dues participants de l'Hospital La Fe van presentar amb els seus equips projectes que havien conegut en els dos països nòrdics on havien estat: Dinamarca i Suècia (generalment dos dels més sol·licitats entre els participants).

En el cas de la responsable d'Atenció a la Ciutadania, Susana Gómez, i el seu equip danés en el qual també participava Severina Domínguez, cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari de Llaurava-Txagorritxu, van mostrar un protocol de "fast-track" de càncer, que inclou la detecció, diagnòstic i tractament d'aquesta malaltia així com la implicació dels pacients i els familiars en la presa de decisions i el procés de la patologia.

Per la seua banda, la responsable de Comunicació, María Pilar Muñoz, i única espanyola en l'equip suec, va donar a conéixer junta a la resta de membres eines per a facilitar la seguretat del pacient i la comunicació entre professionals i pacients (eina Cruz Verd de Lligen Management, pictogrames per a l'atenció de pacients procedents d'altres països) així com senzills procediments per a prevenir les úlceres per pressió.

Hospital La Fe i HOPE

L'hospital La Fe acull també tots els anys a dos professionals de la salut dins d'aquest programa d'intercanvi HOPE que també impulsa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En aquesta ocasió, van visitar La Fe el cap de projectes i desenvolupament organitzacional en l'Hospital Infantil de Zurich (Suïssa), Michael Ryl, i el director de Tecnologies de la Informació en l'Institut Portugués d'Oncologia de Porto (Portugal), Renato Magalhaes, que van compartir de forma recíproca diferents formes de gestió i organització d'institucions sanitàries. Amb l'objectiu de donar a conéixer com funciona el sistema de salut públic valencià, aquests dos especialistes es van reunir amb professionals de l'adreça del Departament de Salut València La Fe i van visitar diferents serveis.

HOPE és una Associació no governamental, sense ànim de lucre, en la qual participen 32 organitzacions de 27 Estats membres de la Unió Europea, més Suïssa, i recau en el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la representació d'Espanya, des de la seua incorporació a la mateixa en 1986.

Els objectius d'aquest programa són assessorar a les institucions europees, elaborar informes sobre organització i funcionament dels sistemes sanitaris, fomentar l'intercanvi entre els professionals de salut i treballar en col·laboració amb els diferents organismes sanitaris, com l'Organització Mundial de la Salut i el Consell d'Europa.

A més, també pretén impulsar millores en la salut dels ciutadans dels països de la Unió Europea, fomentant l'eficiència, l'eficàcia i la humanització en els serveis sanitaris, a través de diverses accions.

Destacats