La FAAVV visita el Port de València i la Casa Forestal del Saler

La FAAVV visita el Port de València i la Casa Forestal del Saler
30 juny
09:00 2016

Membres de les diferents associacions que integren la Federació d’Associacions de Veïns de València (FAAVV) van participar ahir en dues visites organitzades per l’entitat veïnal, una al Port de València i l’altra a la Casa Forestal del Saler, amb motiu de la celebració de la XXVI Setmana Ciutadana. En la primera d’elles, els assistents han conegut les terminals i els molls del Port de València i han tingut l’oportunitat de saber de primera mà la rellevància que tenen les instal·lacions portuàries valencianes “per a una Comunitat exportadora i oberta com la valenciana”, segons han explicat fonts de l’Autoritat Portuària.

Els membres de les diferents associacions veïnals, encapçalats per la seua presidenta, María José Broseta, han visitat el Port des de la mar a bord de l’embarcació que l’Autoritat Portuària usa per a les visites i des de la qual han pogut observar els treball d’estiba de diversos portacontenedores de més de 350 metres d’eslora que en aqueixos moments hi havia en els molls de MSC i de Noatum, la terminal de contenidors més gran i amb més capacitat d’Europa.

Així mateix, un altre grup important de representants veïnals s’han dirigit a la pedania del Saler en la qual han pogut conèixer, acompanyats per l’alcaldessa pedánea, Anna Batlle, i el president de l’Associació de Veïns, Pere Pau, la Casa Forestal, un dels edificis públics més desconeguts pel poble valencià a causa de la dificultat que sempre ha suposat la possibilitat de visitar-la, reservada fins fa poc només per a la Casa Real o visites il·lustres.

Aquest edifici, situat a l’interior del bosc de la Devesa del Saler, es va construir en 1920 per a albergar al cos de Guardes Forestals encarregat de vigilar el bosc i, posteriorment, va passar a les mans de la Corona, encara que en l’actualitat és propietat de l’Ajuntament de València. L’interior destaca per la seua abundant decoració per mitjà de retaules ceràmics i taulells  que representen escenes de la vida quotidiana de l’Albufera, entre ells, el panell que adorna el paviment de la sala principal de la planta baixa i que representa la llegenda de la serp Sancha i el pastor,  immortalitzada per Blasco Ibáñez en la seua novel·la ‘Canyes i Fang’.
La presidenta de la Federació de Veïns ha mostrat la seua satisfacció “perquè hem sigut el primer grup de ciutadanes i ciutadans que ha tingut la possibilitat d’accedir a aquest edifici tan emblemàtic que s’ha recuperat per al poble després de quasi cent anys d’història dedicat exclusivament per a ús privatiu”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari