La Diputació invertirà enguany 4,5 milions d'euros en els 16 municipis del Camp de Morvedre

El president, Jorge Rodríguez, presenta a Sagunt el Pressupost de la corporació per a 2018 i detalla les assignacions a la comarca, on la institució ha duplicat les inversions en dos anys

Guardar

El presidente de la diputació Jorge Rodríguez, acompañado por el alcalde de Sagunt Quico
El presidente de la diputació Jorge Rodríguez, acompañado por el alcalde de Sagunt Quico

La Diputació de València té previst invertir enguany 4,5 milions d'euros en els 16 municipis que formen la comarca del Camp de Morvedre. Així ho ha anunciat aquest dijous a Sagunt el president, Jorge Rodríguez, que ha destacat el caràcter social dels pressupostos del present exercici i "l'increment de les transferències directes als municipis, perquè solament amb un finançament adequat poden desenvolupar l'autonomia local per la qual apostem".

Acompanyat pel diputat d'Hisenda i alcalde de Faura, Toni Gaspar, i l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el president de la Diputació ha explicat amb dades aqueix reforç de l'autonomia municipal, que en l'àmbit provincial es tradueix en 262 milions d'euros en ajudes directes als municipis, enfront dels 89 milions del període 2014-2015, i un increment del 72% en les ajudes reglades, "la qual cosa ha permés als alcaldes i alcaldesses fer front a les necessitats dels seus municipis sense condicionant polític".

En el cas del Camp de Morvedre, la comarca rebrà enguany 2,8 milions del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM); 873.000 del Fons de Cooperació Municipal; 370.000 euros del Pla de Camins i Vials; 350.000 euros del Pla d'Ocupació i al voltant de 120.000 euros per a cobrir els danys causats per les pluges.

Amb aquestes inversions es manté la línia creixent que ja es va evidenciar en els dos primers anys de la legislatura. En concret, entre 2016 i 2017 el Camp de Morvedre va rebre 12,5 milions d'euros de la Diputació, pels 5,2 del període 2014-2015. En l'històric, la comarca acumula inversions que superen els 17 milions d'euros des que l'actual govern de la corporació prenguera possessió el juliol de 2015.

Agilitat i transparència

Durant la seua intervenció a Sagunt, el titular d'Hisenda, Toni Gaspar, ha valorat l'agilitació dels tràmits en la concessió de les ajudes, que "esperem que puguen arribar als ajuntaments durant el primer trimestre de l'any", així com la major transparència en la concessió d'aquestes, especialment amb l'engegada del primer Pla Estratègic de Subvencions en la història de la institució.

Entre les ajudes rebudes pel Camp de Morvedre en l'actual període legislatiu destaquen els 6 milions pressupostats a través del SOM, l'antic PPOS, que duplica la dotació d'aquest pla en l'anterior legislatura; els 5,2 milions d'euros que han arribat a la comarca via Pla d'Inversions Sostenibles (IFS), "uns diners que de no haver-se invertit en els municipis hauria acabat en els bancs", com recorda el president, i els 480.000 euros per a restauració de patrimoni, una línia que triplica la de l'etapa anterior. A açò cal afegir un milió d'euros en projectes executats per l'àrea de Carreteres, com l'asfaltat de l'Oronet i la senyalització de les vies de la demarcació, i altres 4 milions en actuacions de seguretat viària en la comarca que es troben en licitació o tramitació.

Tots els municipis del Camp de Morvedre han vist incrementades de forma considerable les transferències directes de la corporació, encara que destaca el cas de Sagunt, que ha multiplicat per 8 aquestes ajudes, passant de rebre una mica més de 500.000 euros entre 2014 i 2015 a més de 4 milions d'euros en el període 2016-2017, amb l'actual equip de govern de la Diputació. Aquest increment considerable es deu, en paraules de Toni Gaspar, al fet que "al mateix temps que hem duplicat les inversions en els municipis en general, no hem exclòs de les ajudes als grans municipis, que han comptat amb els seus plans especials d'ajudes".

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha celebrat el nou rumb en la gestió de la institució provincial que, entre altres ajudes, ha deixat 2,3 milions d'euros del IFS en la capital del Camp de Morvedre, amb els quals s'han pogut millorar, carrers, edificis públics, instal·lacions esportives i zones verdes, entre altres infraestructures i serveis. "Aquestes actuacions que serveixen per a millorar la qualitat de vida de les persones han sigut possibles invertint aquest romanent que, en cas de no haver-se destinat als municipis, hauria acabat en els bancs", ha conclòs el president de la Diputació.

Arxivat a:

Destacats