La Diputació i Escola Valenciana col·laboraran en un programa d’assistència lingüística als ajuntaments

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha mantingut una reunió amb representants de l’entitat cívica a fi de col·laborar per a afavorir que els ajuntaments puguen redactar els seus anuncis en les dos llengües oficials

Guardar

SONY DSC
SONY DSC

La vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó ha mantingut una reunió amb representants d’Escola Valenciana – Federació d'Associacions per la Llengua (FEV) en la qual han acordat obrir vies de coŀlaboració per a impulsar un programa d’assistència lingüística als ajuntaments de les comarques de la província amb el propòsit de facilitar la redacció i la publicació dels anuncis municipals en valencià i en castellà.

Aquesta iniciativa ix de l’objectiu de la Diputació de València de recuperar el caràcter bilingüe del Butlletí Oficial de la Província (BOP), suprimit l’any 2009. D’aquesta manera, la corporació provincial i Escola Valenciana estudiaran la possibilitat d’implementar un conveni de coŀlaboració amb els ajuntaments més menuts que no disposen dels mitjans suficients per elaborar els seues anuncis en les dos llengües oficials. L’assistència la prestarien filòlegs i lingüistes, que donarien solució a aquesta carència a les administracions locals que ho soŀlicitaren.

Maria Josep Amigó s’ha mostrat «satisfeta d’obrir les portes de la Diputació a una entitat cívica de referència en el terreny de la normalització i la potenciació de l’ús del valencià al nostre territori». La vicepresidenta ha manifestat «la predisposició total de la corporació provincial a poder treballar conjuntament amb Escola Valenciana per a assistir els nostres ajuntaments en matèria lingüística i contribuir a la normalització del valencià» —ha dit. Maria Josep Amigó ha ressaltat l’acció del coŀlectiu, no només pel que fa a l’àmbiteducatiu, sinó també a la resta d’àmbits d’ús social, com la música, el cinema, la literatura, la cultura popular, la multiculturalitat, el voluntariat, la sostenibilitat i la democràcia participativa.

 

Programa de voluntariat lingüístic

Durant la reunió de treball, Escola Valenciana també ha proposat a la Diputació de València poder desenvolupar un programa de voluntariat lingüístic per a poder millorar les competències dels treballadors de la casa en la llengua pròpia, tal com ja estan fent altres institucions com la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València.

El programa posa en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar fluidament el valencià i forma parelles lingüístiques integrades per un voluntari i un aprenent que s’ajunten per a conversar en valencià: és un projecte que vol que tot el personal puga aprendre el valencià.

L’activitat es desenvoluparà al llarg de l’exercici 2017 i comptarà amb la coordinació de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.

Destacats