La Diputació duplica les sessions del programa ‘Universitats Estacionals’ en els municipis valencians

Els seminaris, que aprofundeixen en un tema monogràfic i estan oberts al públic, arribaran aquest 2018 a altres cinc municipis de la província i seguiran en els set en els que ja estaven implantats

La Diputació duplica les sessions del programa ‘Universitats Estacionals’ en els municipis valencians

Patrimoni cultural, astronomia, noves tecnologies aplicades al mitjà rural, innovació o música són alguns dels temes monogràfics que es van a abordar en les sessions del programa ‘Universitats Estacionals’ que organitzen la Diputació de València i la Universitat de València, amb l’objectiu de divulgar coneixement en les comarques valencianes.

La diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, han acordat renovar el conveni de col·laboració entre les dos institucions per a la realització d’aquests seminaris que han vist duplicades les sessions respecte a l’any passat. “Açò respon, segons Mercedes Berenguer, al bon funcionament dels que s’han organitzat fins ara”. “Es tracta d’acostar la universitat a tot el territori”, comenta la diputada. Paraules que coincideixen amb les del vicerector Jorge Hermosilla qui ha explicat que “van a participar més d’un centenar de professors de la Universitat”.

Alaquàs, Aras de los Olmos, L’Eliana, Llíria i Xàtiva són els cinc municipis que se sumen als set en els que ja se celebraven aquestes trobades: Gandia, Ontinyent, Enguera, Alzira, Ademuz, Sagunt i Bunyol.

Les ‘Universitats Estacionals’ són un punt de trobada de docents, professionals, estudiants, tècnics i polítics, així com ciutadans interessats en la seua localitat i comarca. És una iniciativa oberta al públic en general, que persegueix projectar el potencial de la comunitat investigadora sobre el seu espai geogràfic més pròxim, i fomentar la presència i implicació de la Universitat de València en col·laboració amb la Diputació de València en les comarques. En definitiva, transferir formació, recerca i coneixement més enllà de les aules universitàries.

Jornades sobre ciberassetjament i cooperativisme

Mercedes Berenguer i Jorge Hermosilla també han abordat en la seua trobada les jornades formatives que va a acostar la universitat als municipis de la província. Enguany seran sobre el ciberassetjament i la violència infantil, tema del que hi haurà quatre sessions, i sobre l’economia social i el cooperativisme en zones d’interior, amb dues ponències.

La diputada de Benestar Social i Educació ha insistit en l’afany de la corporació provincial per “orientar els nostres pressupostos i esforços cap al suport als municipis de la nostra província, duent a terme programes de formació que puguen ajudar tant a ajuntaments com als seus veïns”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =