40 anys fent valors Caixa popular

La Diputació destina 207.400 euros a promoure l’activitat de clubs i esportistes a La Costera i La Vall

Les ajudes es destinen a huit clubs i dues joves promeses que representen huit disciplines esportives diferents

La Diputació destina 207.400 euros a promoure l’activitat de clubs i esportistes a La Costera i La Vall
15/11/2016 -

Huit clubs i dues joves promeses de La Costera i La Vall d’Albaida rebran enguany un total de 207.400 euros en concepte d’ajudes de la Diputació de València per a la promoció i el desenvolupament d’activitats en l’àmbit de l’esport. Unes subvencions que acaben de resoldre’s ara i que en les comarques centrals es detinen a huit disciplines esportives diferents: bàsquet, ciclisme, futbol, taekwondo, atletisme, voleibol, motociclisme i escacs.

Totes elles es veuran beneficiades gràcies a la decisió de la institució provincial de reconduir cap a la transparència les ajudes concedides als clubs i entitats esportives valencianes, així com les dirigides a esportistes d’elit, mitjançant convocatòries de pública concurrència amb criteris clars i definits.

En el vessant d’entitats esportives, les convocatòries que ara s’han resolt han sigut la dirigida a clubs d’elit i la destinada a l’organització d’esdeveniments extraordinaris. En aquesta última, destinada a la promoció i desenvolupament d’esdeveniments esportius considerats de gran rellevància, fonamentada aquesta en la seua repercussió social i alt nivell dels esportistes participants, han resultat beneficiaris a La Costera el Comitè Organitzador del Torneig Internacional de Futbol Sala Sub-20, de L’Alcúdia, amb 50.000 euros, i el Club Escacs de Xàtiva, amb 3.200 euros, i a La Vall d’Albaida, el Motoclub Ciutat d’Albaida, amb altres 50.000 euros.

Per la seua banda, la línia dirigida a clubs d’elit té per objecte subvencionar l’activitat d’aquelles organitzacions que acrediten “gran rellevància”, atenent als seus resultats en competicions oficials, la seua repercussió social o el nivell dels seus integrants. Sobre la base d’açò, els quatre clubs de Xàtiva que s’han presentat a la convocatòria han obtingut subvenció: Club de Voleibol, 30.000 euros, Club de Taekwondo amb 3.000 euros, Nou Bàsquet, 5.000 euros i Velo Club Pedalier, també 5.000 euros, als quals se suma la Penya Ciclista de Benigànim, amb 60.000 euros.

 

Ajudes a esportistes d’elit

Amb el mateix objectiu de dotar de transparència i publicitat les subvencions a joves valencians que participen en competicions d’alt nivell, es va decidir crear una quarta convocatòria d’ajudes específica per a “esportistes d’elit”. Podien optar aquells joves majors de 18 anys “que acreditaren gran rellevància esportiva atenent als seus resultats en competicions oficials, fonamentada en la seua repercussió social i alt nivell, els objectius principals del qual siguen desenvolupar una competició esportiva oficial d’àmbit autonòmic, nacional o internacional reconeguda per la federació esportiva corresponent”. Aquest ha sigut el cas del jugador del Club Voleibol Xàtiva, Pablo Pelegero Sanchis, que rebrà 800 euros, i la corredora també setabense María Ureña Rodenes, a la qual s’ha concedit una borsa econòmica de 400 euros.

Per a la diputada d’Esports, Isabel García, aquestes ajudes “són una demostració palpable del suport de la institució provincial cap a les organitzacions i els joves que, amb la seua activitat, contribueixen a la promoció de l’esport de base i dels valors que li són inherents, una tasca a la qual ells dediquen importants esforços, tant personals com a econòmics i que resulta fonamental per a la nostra societat”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra