La Diputació destina 13.750 euros a adaptar la residència de Jarafuel a les noves necessitats dels interns

• L’alcalde, Fernando García, destaca la necessitat de realitzar un tancament en la zona d’escales per a evitar caigudes i de millorar el bany geriàtric

La Diputació destina 13.750 euros a adaptar la residència de Jarafuel a les noves necessitats dels interns
29/01/2017 -

La Diputació de València, a través de l’Àrea de Benestar Social que dirigeix la diputada Mercedes Berenguer, ha concedit una ajuda de 13.751 euros a l’Ajuntament de Jarafuel per a dur a terme la rehabilitació i reforma de la Residència de Sant Coronat. L’edifici va ser construït fa més de 10 anys, i encara que al llarg d’aquest temps s’han anat realitzant actuacions de manteniment, requereix ara una intervenció major per a donar solució a les noves necessitats de les persones que ho utilitzen, tal com ha explicat l’alcalde de Jarafuel, Fernando García.

La Residència Sant Coronat dóna servei a 20 residents de forma permanent i compta amb 25 places addicionals de Centre de Dia. Amb el pas del temps, els seus usuaris han anat augmentant el nivell de dependència i en l’actualitat la majoria estan qualificats com “assistits” o “súper assistits”, la qual cosa fa necessari anar adaptant les instal·lacions a aquesta nova situació. “Des de l’ajuntament, a mesura que ha fet falta, hem anat realitzant inversions en grues i altres elements assistencials i renovant equipament de les habitacions i de les zones comunes que s’havia anat deteriorant, com a televisions o l’equip de climatització”, detalla l’alcalde.

Ara la necessitat passa per dur a terme certes obres per a garantir que el centre seguisca mantenint la seua funcionalitat; obres que seran possibles gràcies a la subvenció de la Diputació de València. García ha detallat que el gruix de la inversió anirà destinat a adaptar les instal·lacions a aquesta major dependència dels usuaris; en concret, a reestructurar l’espai del bany geriàtric i canviar la banyera, així com a realitzar un tancament en les escales per a evitar caigudes.

Addicionalment, es reformaran els banys de les habitacions, que es troben deteriorats pel pas del temps, es realitzaran unes reparacions en la terrassa i es revestiran de taulell les parets del soterrani, on a més s’instal·larà un fals sostre per a tapar les canonades.

A fi d’optimitzar al màxim la subvenció, l’alcalde ha explicat que “totes les obres es van a dur a terme amb personal i mitjans de l’ajuntament, excepte aquelles coses que siga necessari subcontractar per tractar-se d’actuacions molt específiques o tècniques”. D’aquesta manera, el primer edil de Jarafuel confia que els diners aportats per la Diputació de València siga suficient per a dur a terme tot el projecte.

 

500.000 euros per a millores en centres socials

L’actuació en la Residència Sant Coronat de Jarafuel és una de les 17 obres que han obtingut finançament especial de la Diputació de València per a dur a terme obres de millora en centres socials. En total, la corporació que presideix Jorge Rodríguez ha destinat 490.000 euros a intervencions en residències, centres de dia, llars del jubilat i altres dependències que, en paraules del president, “ajuden directament a les persones o bé serveixen com a lloc de trobada i socialització”.

Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha explicat que “aquestes millores serveixen per a resoldre reivindicacions en alguns casos històriques, i totes tenen en comú que van en benefici de col·lectius de persones majors, amb algun tipus de dependència o socialment desfavorides”.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra