La Diputació de València se suma al projecte Erasmus + ‘Lesson Study’ amb cinc universitats europees

La institució valenciana oferirà suport per a desenvolupar aquesta metodologia d'aprenentatge innovadora

Guardar

proyectoseuropeos
proyectoseuropeos

La Diputació de València s'ha incorporat al consorci que encapçala el grup de recerca IGALA de la Universitat Catòlica de València (UCV) per a desenvolupar la metodologia d'aprenentatge basada en ‘Lesson Study’, un projecte que opta a fons del programa europeu Erasmus +.

Al costat d'altres tres universitats europees, la University of Stavanger (UiS) de Noruega, la University of Leicester (UoL) de Regne Unit, la Palacky University Olomouc (PU) de la República Txeca i la Pädagogische Hochschule d'Àustria; un altre govern intermedi, l'Ajuntament de Quart de Poblet; i un soci tecnològic valencià, Innobing, la Facultat de Magisteri de la UCV pretén implantar aquest nou model pràcticament desconegut a Espanya dins del Programa d'Innovació Metodològica (PIMM) i del Programa de Màster en Formació del Professorat d'Educació Secundària.

Aquesta metodologia té com a objectiu millorar la pràctica docent, tant d'estudiants com de professors i mestres en actiu, a través de la recerca que parteix de l'aula i de la individualització de l'alumnat i tipificació dels estils d'aprenentatge.

El diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha mostrat especial interés a participar en la proposta, ja que “es tracta de tot un canvi de mentalitat en un aspecte fonamental com és la formació docent des de la mateixa pràctica en l'aula. Açò va a repercutir en la qualitat del nostre sistema educatiu”.

“Les possibilitats que ens brinda aquest projecte són inimaginables, gràcies no solament al fet que està en constant revisió, sinó també al fet que involucrar a tots els actors de la comunitat”, va assenyalar.

Finalment, el diputat va voler destacar l'adaptabilitat que permet aquest enfocament educatiu, “en el qual l'important és conéixer a fons als alumnes i alumnes per a dissenyar classes individualitzades i personalitzades a cada tipologia d'aprenentatge”.

Destacats