La Diputació de València rescata projectes socials de la Conselleria de Benestar que havia desatés l’anterior govern

Guardar

dipu
dipu

Al voltant de quinze municipis voran complides les seues peticions en matèria d’equipaments socials per a persones majors o en situació de risc després de més de quatre anys de reclamació estèril a l’anterior govern. Això ho farà possible el conveni que la Diputació de València, a través de la Vicepresidència, ha signat amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i pel qual aquests municipis rebran en total per a centres socials més de 600.000 €.

Així ho van acordar en una reunió a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i la consellera i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i a la qual va assistir també la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer.

Segons la vicepresidenta Maria Josep Amigó, «Benestar Social és una de les àrees que des del minut zero teníem claríssim des del govern de la Diputació a què calia donar suport i per això ens hem reunit amb la vicepresidenta del Consell per coordinar accions que hem fet durant este últim any, posar-les en comú i vore aquells projectes que tirarem endavant durant la resta de la legislatura».

Així, des de la Vicepresidència de la Diputació, ha prosseguit Amigó, «ens hem posat en contacte amb aquells ajuntaments que tenien necessitats de residències, centres de dia i altres equipaments i serveis socials i no havien rebut resposta i hem destinat bona part del remanent de l’any passat a aquest fi. Més de 600.000 euros, per tant, arriben com a aigua beneïda a tots estos ajuntaments menuts que d’altra manera no poden fer front a eixes necessitats reals».

Per la seua part, Mónica Oltra remarcava la seua satisfacció per l’acord al qual s’ha arribat, «estic molt contenta perquè front a la política de les ocurrències, nosaltres tenim una política de l’estratègia i de la planificació. I front a la política de la competència, que els uns no es parlaven amb els altres, nosaltres tenim la política de la col·laboració i la cooperació. I aixó fa avançar este país».

I ha afegit, «del que es tracta és de cooperar i col·laborar les institucions i de quina manera la Diputació i la Conselleria podem col·laborar de manera que la Diputació es faça més càrrec del municipis més menuts i la conselleria dels municipis més grans i així ens repartim la faena i no la dupliquem».

Aquest conveni es el tercer, després del de Turisme i Esports, que signen les dues institucions amb l’objectiu de fer arribar als municipis valencians ajudes en matèries de competència de les diverses conselleries.

En aquest cas, s’han recuperat peticions de municipis de la província de València que varen ser sol·licitades l’any 2011 a la conselleria de Benestar Social i no varen tenir resposta. Aquestes van destinades a equipaments o adequació de centres de convivència, residències de dia, etc. i seran finançades per la Diputació.

Municipis com Cullera, Benigànim, Jarafuel, Llombai, Rafelcofer, Xeresa, Oliva, Vilamarxant, Guadassèquies, Alfarp, i així, fins a una quinzena de municipis, voran per fi, una vegada actualitzades, com actuacions en benefici de les persones majors i més desafavorides es faran realitat.

Per la seua part, la diputada Mercedes Berenguer, també va celebrar la trobada amb Oltra i Amigó, «un plaer la reunió de hui perquè tenim la responsabilitat com a institucions publiques de donar resultats als veïns i veïnes. Era imprescindible seure’ns i treballar conjuntament en temes socio-sanitaris per exemple, que també hem tractat, o en temes de Benestar Social. Perquè l’important és ser eficients i eficaços per a la ciutadania i no duplicar, sinó col·laborar».

Destacats