caixa popular

La Diputació de València presenta ‘Bressolant’, un llibre CD de cançons de bressol

El compacte forma part de la campanya «Benvinguda a casa» que la corporació provincial oferirà als futurs progenitors amb la col·laboració de les comares

La Diputació de València presenta ‘Bressolant’, un llibre CD de cançons de bressol
03/12/2016 -

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) va acollir aquest dijous la presentació del llibre CD Bressolant. El llibre de les cançons de bressol, que formarà part de la campanya «Benvinguda a casa» de la Unitat de Normalització Lingüística destinada als futurs pares i mares. En l’acte, en el qual varen participar el diputat de Cultura, Xavier Rius; la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà Sanchis; i Josep Vicent Frechina, antologador i autor dels textos, es varen interpretar en directe tots els temes que formen part del compacte per part de Tatiana Prades, Eva Dénia, M. Amparo Hurtado, Mireia Vives, Teresa Segarra, Cristina Blasco, Clara Andrés i Carraixet.

En l’acte de presentació, Xavier Rius va declarar que «la nostra prioritat és recuperar el patrimoni cultural i musical», a més de reivindicar «com és de genuïna la cançó de bressol valenciana». La cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, va dedicar la intervenció a parlar sobre les oportunitats d’aprenentatge amb els fills, mentre que Josep Vicent Frechina destacà les característiques especials de la cançó de bressol, tot declarant-les també «part del patrimoni immaterial que hem de preservar», va indicar.

El llibre CD Bressolant, editat per Andana Editorial, conté les versions de Mara Aranda, que canta La meua xiqueta és l’ama; Tatiana Prades, que interpreta Tanca els ullets i dorm; Mireia Vives, amb la conegudíssima Mareta; Eva Dénia i Que vinga la soneta, Teresa Segarra, que posa veu a Nana, naneta; M. Amparo Hurtado, en la versió d’El xiquet de les mongetes; Cristina Blasco, que canta El meu xic té gana i Clara Andrés, amb Canta la mare, Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’, amb la cançó de bressol convertida en havanera En tan alta que estaves, Dani Miquel, que interpreta Adorm-te nineta i Non-non, xitxet, que canta Carraixet.

 

«Benvinguda a casa»

La campanya «Benvinguda a casa» contindrà, a més del llibre CD Bressolant, un fullet creat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a ajudar a triar el nom dels nadons i informació dels tràmits per a normalitzar els seus noms i cognoms. També hi haurà com a obsequi, un pitet i un adhesiu per al cotxe, així com una ampliació web dels continguts del llibreBressolant, gràcies a la col·laboració de Vicent M. Garcés, que bolcarà part de la seua tesi doctoral sobre la cançó de bressol, dirigida per la doctora Gemma Lluch, de la Universitat de València.

La campanya «Benvinguda a casa» es presentarà en el primer trimestre de 2017 en la Unitat de Pediatria de l’Hospital General Universitari, amb qui la Unitat de Normalització Lingüística està col·laborant per a dur el valencià en missatges positius, que incentiven la salut en les sales de Pediatria i Nounats.

tags


feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 10 =

imed hospitales
oceanografic aniversario
mas mislata