La Diputació de València participa en el projecte europeu OS2CAR sobre ciberseguretat

El finançament total del projecte supera els cinc milions d’euros, dels quals quasi el 90% procedeix de la Unió Europea

La Diputació de València participa en el projecte europeu OS2CAR sobre ciberseguretat

La Diputació de València s’ha sumat al projecte europeu “Operationalising Simulations in Cities for Cybersecurity Awareness and Resilience” (OS2CAR), al costat d’una pime valenciana per a presentar-se a la convocatòria de “Societats segures – protegint la llibertat i la seguretat d’Europa i els seus ciutadans” del programa Horitzó 2020.

El programa compta amb un finançament de 5,2 milions d’euros, dels quals la Unió Europea aporta quasi el 90% amb 4,6 milions. Es tracta d’una iniciativa amb la qual es persegueix acabar amb la bretxa existent entre el nivell de consciència cibernètica dels usuaris i el creixent nombre d’incidents que apareixen amb l’ús d’Internet i als quals han de fer front les entitats municipals.

Per a açò, OS2CAR es basa en l’experiència d’un consorci centrat en simulacions d’incidents cibernètics, ciberseguretat i desenvolupament d’infraestructures, així com en formació en ciberseguretat i en creació de consorcis amb ciutats i entitats municipals de tota la UE.

Aquests consorcis tindran dos objectius centrals. D’una banda, desenvolupar un mòdul de simulació flexible i d’última generació que avalue els impactes cibernètics en les infraestructures municipals dins d’una ciutat i se centre en diversos escenaris rellevants. I per un altre, desenvolupar un pla de formació complementari que es destinarà al personal de la ciutat als nivells més alts per augmentar la conscienciació i la resposta davant incidents de ciberseguretat, permetent la negociació d’estratègies efectives de resposta i el desenvolupament de protocols efectius.

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha insistit en la importància de participar en “projectes innovadors com aquest, que ens ajuden a millorar els serveis que oferim a la ciutadania, superant els nous reptes que la societat de la informació ens planteja”. Entre els socis europeus es troben els ajuntaments de Zagreb (Croàcia), Rijeka (Croàcia), Iasi (Romania), dues universitats holandeses i una universitat britànica.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 5 =

rambleta
gasmo
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra