La Diputació de València estudia establir sinèrgies amb la Xarxa Europea SITMUN

Es tracta d'un projecte europeu de millora de la gestió territorial gràcies a l'ús d'aplicacions tecnològiques

Guardar

ivan-marti-se-reune-con-diputado-delegado-de-urbanismo-de-cataluna-foto_abulaila-3
ivan-marti-se-reune-con-diputado-delegado-de-urbanismo-de-cataluna-foto_abulaila-3

La Diputació de València estudia establir vies de col·laboració ambla Xarxa Europea SITMUN –Sistema d’Informació Territorial Municipal–, un projecte finançat per la Unió Europea que engloba diferents administracions i entitats que treballen en el desenvolupament d'instruments de suport a la gestió territorial per als municipis mitjançant la cartografia digital i les eines SIG (Sistema d'Informació Geogràfica).Aquest ha estat un dels aspectes tractats durant la reunió de treball mantinguda pel diputat de Modernització i Administració Electrònica, Ivan Martí, amb el diputat delegat d’Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Josep-Ramon Mut i Bosque, i on s’ha concretat la voluntat d’establir sinergies entre ambdues administracions.

Ivan Martí ha mostrat «la nostra predisposició en poder establir àmbits de treball conjunts amb altres administracions», en aquest cas, «en el marc d’una plataforma multifuncional com la Xarxa Europea SITMUN». El responsable de l’Àrea de Modernització ha avançat que s’ha abastat un acord  «per tal de crear un grup tècnic a través del qual estudiar sinèrgies i explorar vies de col·laboració amb l’objectiu de compartir coneixements i poder-nos beneficiar dels avantatges i possibilitats operatives que ofereixen les plataformes posades en funcionament per cadascuna de les administracions». En aquest sentit, Ivan Martí s’ha interessat per «la possibilitat de poder facilitar a la ciutadania l’accés a la informació georeferenciada produïda per diferents administracions, amb l'objectiu de mostrar la cartografia de base oficial en una única plataforma actualitzable», ha remarcat.

«Un dels objectius compartits radica en afavorir que els ajuntaments i la ciutadania puguen treballar activament la gestió del territori, i oferir no només una visió adaptada al municipi, sinó també la possibilitat de treballar les comarques valencianes amb visió de conjunt», ha explicat el diputat.

La Xarxa Europea SITMUN va estar impulsada per la Diputació de Barcelona i actualment agrupa les diputacions de Barcelona, Lleida i Girona, i els Consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa, entre d’altres entitats, amb l’objectiu de compartir esforços en el suport als consistoris per a la gestió de la informació territorial i donar resposta a les necessitats comunes dels ajuntaments en matèria de SIG, especialment els que disposen de menors recursos, amb la intenció de facilitar el coneixement, anàlisi i gestió del territori.

SITMUN posa a disposició dels consistoris, i altres entitats locals, cartografia produïda per diferents administracions, de manera homogeneïtzada i harmonitzada a nivell provincial, a través d'un mòdul visualitzador que permet la consulta, anàlisi i impressió de la informació relacionada amb el territori. També disposa d'un mòdul administrador que permet gestionar l'accés a les dades i la seua disponibilitat.

La plataforma s'ha dotat de noves funcionalitats que complementen les existents. Una d'aquestes iniciatives és el manteniment distribuït d'informacions geogràfiques, entre les quals hi ha la guia de carrers, l'inventari de serveis i equipaments o la gestió de llicències d'obres, informacions de competència municipal.

Destacats