caixa popular

La Diputació consolida a l’Eliana com a ciutat sostenible amb un sistema per a facilitar l’aparcament

El municipi rep una subvenció de 70.000 euros de la institució provincial per a desenvolupar el Servei Sitred, que gestiona de manera intel·ligent l’espai públic per aparcar vehicles motoritzats

La Diputació consolida a l’Eliana com a ciutat sostenible amb un sistema per a facilitar l’aparcament
20/09/2017 -

Saber abans d’agafar el cotxe si es va a trobar o no aparcament a través d’una aplicació per a smartphones, així com de panells electrònics situats en la via pública. És el que permet el Servei Sitred (Sistema d’Informació en Temps Real de l’Estacionament Disponible) que l’Ajuntament de l’Eliana preveu engegar en el municipi i per al qual ha rebut una subvenció de la Diputació de València de 70.000 euros.

La mesura contempla la gestió intel·ligent de l’espai públic per a l’aparcament de vehicles motoritzats. Es preveu la instal·lació en els accessos dels tres pàrquings perimetrals al centre urbà de sensors de pas de vehicles que comptabilitzaran automàticament l’oferta de places lliures i permetran oferir en temps real informació sobre disponibilitat d’aparcament.

L’actuació proposa d’una banda oferir informació en temps real sobre l’estat d’ocupació dels aparcaments públics mitjançant un sistema de comptatge de places lliures, i per un altra, l’adequada senyalització de places de pàrquing, de manera que es permeta una gestió més ordenada de les zones d’aparcament, millorant la mobilitat i l’accessibilitat de la ciutadania en el casc històric de la ciutat.

D’aquesta manera, es pretén és deixar de fomentar la circulació de vehicles motoritzats pels carrers del centre urbà, reduir l’emissió de gasos contaminants, augmentar la seguretat viària i la qualitat ambiental, i dotar de nous recursos d’informació i comunicació a la ciutadania. Un projecte que ha valgut al municipi ser mereixedor per part de la Generalitat d’un premi en la ‘Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible’.

Però no es tracta de l’única assistència de la Diputació de València a l’Eliana en matèria de mobilitat sostenible. Des de l’àrea de Carreteres de la Corporació provincial es preveu el desenvolupament d’una via per a vianants i ciclistes en la CV-375 que tocarà els termes municipals de la Pobla de Vallbona i l’Eliana, amb un pressupost aproximat d’al voltant de 600.000 euros i poc més de tres quilòmetres, que permetrà disposar d’un carril per a vianants i ciclistes en la via.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 13 =

festes santa anna albal 2018
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
Turismo salou