La Diputació certifica l'èxit de la seua nova aposta formativa comarcal amb la participació de 500 assistents

Jorge Rodríguez: “Aquests resultats ens mostren que l'aposta de la Diputació per la descentralització de la formació i el seu trasllat a les comarques està redundant en benefici de la ciutadania”

Guardar

jorge-rodriguez-en-la-apertura-del-curso-de-secot-en-ontinyent
jorge-rodriguez-en-la-apertura-del-curso-de-secot-en-ontinyent

La Diputació de València certifica l'èxit de la seua nova aposta formativa comarcal. Ho fa després de conèixer-se el balanç de les jornades impartides per la Federació Valenciana d’Empreses d’Economia Social (FEVES) i l'entitat de Voluntariat Sènior d’Assesorament Empresarial (SECOT) realitzades en deu municipis diferents de la província, a les quals han acudit prop de 500 assistents amb un perfil majoritàriament jove.

“Aquests resultats ens mostren que l'aposta de la Diputació per la descentralització de la formació i el seu trasllat a les comarques està redundant en benefici de la ciutadania”, ha defensat el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, principal impulsor i valedor del canvi de paradigma en matèria formativa. “Volíem que la formació isquera a les comarques i ho hem aconseguit”, ha resumit.

Les píndoles formatives, amb contingut relacionat amb l'economia social i l’emprenedoria, han interessat especialment a estudiants dels últims cursos de cicles formatius que ara poden valorar crear la seua pròpia activitat empresarial com a eixida als seus coneixements adquirits, així com a persones emprenedores que estan madurant idees de negoci en el sector serveis, com és el cas d'acadèmies d'idiomes, perruqueries, comerços o serveis professionals.

Segons puntualitzen en el balanç de resultats, diversos assistents han sol·licitat, a més, rebre assessorament personalitzat per part de les entitats encarregades de la docència de les jornades formatives a través dels seus serveis de suport a projectes emprenedors.

D'altra banda, les jornades han servit perquè les entitats locals participants puguen donar a conéixer als futurs titulars d'activitats empresarials els serveis de suport i acompanyament tècnic que els municipis ofereixen a través de les seues respectives Agències de Desenvolupament Local (ADL). En aqueix sentit, cal destacar que la Diputació de València, a través de la seua empresa pública Divalterra, coordina una xarxa d'ADL a la qual ja s'han adherit 150 entitats locals i supramunicipals que donen servei a 238 dels 266 municipis de la província.

Les entitats integrants de la xarxa ADL reben informació especialitzada sobre ajudes, subvencions, normativa i projectes del seu interès, i tenen accés totalment gratuït a una intranet amb eines de gestió tècnica relacionades amb el desenvolupament local i l'ocupació, a més de poder donar a conéixer ofertes i demandes d'ocupació en el seu territori, o mostrar sobre cartografia digital les empreses del seu àmbit d'actuació a través de la galeria empresarial online que ofereix Divalterra.

Èxit d'assistència i de satisfacció

Tornant a les jornades, cal destacar que no solament han estat un èxit quant a xifres de convocatòria, sinó que també han estat molt bé valorades pels participants, amb una nota mitjana de 4 sobre 5, segons ha quedat reflectit a les fulles d'avaluació de l'activitat que han emplenat els usuaris en finalitzar cada acció formativa.

Una valoració global molt satisfactòria que anima a seguir oferint aquest tipus d'iniciatives en col·laboració amb les entitats dedicades a açò, les quals també han manifestat la seua conformitat i satisfacció amb el treball conjunt realitzat.

Destacats