La Diputació apropa la cultura de Govern Obert als ciutadans a través de les xarxes socials

Els canals que utilitza el Servei de Transparència perquè qualsevol persona interessada contribuïsca al debat i conega les iniciatives que impulsa la Diputació en aquesta matèria són Twitter i Youtube

La Diputació apropa la cultura de Govern Obert als ciutadans a través de les xarxes socials
18/02/2017 -

La Delegació de Transparència i Govern Obert, que gestiona el diputat Roberto Jaramillo, continua treballant per obrir la Corporació provincial a la ciutadania i generar una cultura de la transparència a través dels 99 projectes desplegats en l’Estratègia GO, per al qual utilitza com a canals de difusió i formació les xarxes socials.

Jaramillo ha explicat que els canals que utilitza el Servei de Transparència perquè qualsevol persona interessada contribuïsca al debat i conega les iniciatives que impulsa la Diputació en aquesta matèria són Twitter (@GO_DIVAL) i Youtube (Govern Obert Diputació de València), “dues de les xarxes socials més utilitzades per les administracions públiques i pels professionals dedicats a temes d’innovació en elles”.

Principalment, Twitter exerceix com un canal de difusió de les activitats i les accions que organitza el Servei, entre les quals es troben jornades, aplicacions i projectes desenvolupats pel mateix. És el cas de l’eina d’Obsequis i Viatges, de la qual s’extrauen dades que poden resultar d’interès per als usuaris, o el Portal de Transparència de la institució, les actualitzacions de la qual queden reflectides en ‘tuits’.

També “es tracta de donar difusió a projectes i accions en matèria de Govern Obert desenvolupats pels municipis de la província amb els quals treballem, per la qual cosa des de la Diputació animem als ajuntaments i als seus tècnics a compartir aquestes iniciatives a través d’aquest canal”, ha assenyalat el diputat.

D’altra banda, el canal de Youtube s’utilitza per a acostar a la ciutadania diferents recursos formatius entorn de la transparència i la seua aplicació en l’àmbit municipal, com per exemple el procés de tramitació d’un dret d’accés o la implantació de la transparència i l’explicació de la seua utilitat.

De la mateixa manera, la Delegació aprofita aquesta xarxa social especialitzada en el format de vídeo per a posar a la disposició de qualsevol persona interessada les Jornades GO organitzades pel Servei, que versen sobre l’estat actual de la transparència, la importància del periodisme de dades i el paper de les polítiques de Govern Obert en la lluita contra la corrupció. Actualment, es pot accedir a 22 vídeos, que estan sent subtitulats per a afavorir la seua difusió.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra