La Diputació amplia la neteja de platges fins els 22 kilòmetres de línia de costa

La corporació sufraga el 86% de les actuacions realitzades en el litoral de 15 localitats en les que s’han recollit un total de 224,20 tones de residus

Guardar

Platges_02
Platges_02

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha mantingut una reunió amb alcaldes, regidors i tècnics de municipis costaners al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler, on ha presentat el balanç de la campanya de neteja de platges i recollida de residus durant l’exercici 2016. Segons ha detallat Bort, la corporació provincial ha ampliat fins els 28.342.300m² la superfície total de platges netejades, a través de 21.800 metres de línia de costa pertanyents a platges de 15 localitats. Una àrea en la que s’han recollit un volum total de 224,20 tones de residus.

En concret, en les platges del nord (Puçol, El Puig de Santa Maria, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Foios i Meliana) s’han comptabilitzat un total de 37 passades completes a través de 27 platges, que han suposat un total de 115,24 tones de residus recollits. Mentre que en les platges del sud (Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Guardamar de La Safor, Bellreguard i Piles) s’han realitzat un total de 31 passades completes a través de 71 platges. Així mateix, a Mareny de Barraquetes s’han efectuat 144 passades completes i a Miramar s’ha actuat en un total de 104 platges. En aquests últims casos, el volum de residus retirats ascendeixen fins les 108,84 tones.

Segons ha explicat Josep Bort, l’actual campanya de neteja de platges i recollida de residus “ha resultat especialment intensa, però des de l’ens provincial s’ha prestat un servei important de manteniment del litoral dels municipis valencians”. El diputat ha reconegut que durant la trobada els responsables municipals de les localitats en les que s’ha actuat “han mostrat la seua satisfacció per la qualitat del servei prestat per la Diputació a través de l’Àrea de Medi Ambient”, alhora que ha posat l’accent en “l’elevat volum de residus generats”, per la qual cosa ha advertit de la necessitat de “respectar i cuidar el nostre litoral per poder continuar gaudint-lo en el futur”, ha apuntat.

La campanya de neteja i recollida de residus del present exercici ha comptat amb uns costos totals de 733.000 euros, dels quals, la Diputació de València ha efectuat una aportació de 631.151 euros, el que representa el 86% del total. Mentre que el conjunt dels 15 municipis en els termes dels quals s’han realitzat les actuacions han aportat 101.849 euros, un 14% de la despesa final.

 

Campanya ‘Per unes platges sostenibles’

Durant la trobada també s’han exposat els resultats de la campanya ‘Per unes platges sostenibles’, de sensibilització i conscienciació envers el valor ambiental de les platges i de foment d’una actitud proactiva del ciutadà en la conservació de l’ecosistema litoral.

En aquest sentit, s’ha donat compte de les activitats realitzades durant el passat mes de juliol en els passeig marítims de les platges de La Pobla de Farnals, Tavernes de la Valldigna i Piles a través de diferents tallers i propostes didàctiques orientades a explicar les causes i conseqüències del canvi climàtic, la importància de realitzar un consum energètic conscient i de proximitat i la necessitat de conservar l’ecosistema litoral, com el sistema dunar, les praderies de posidònia i la nostra biodiversitat. Prop de mig miler de persones varen prendre part en aquestes iniciatives.

Destacats