La Diputació actuarà en la CV-406 a Paiporta per millorar la seguretat de la via

Maria Josep Amigó ha avançat que es procedirà a la construcció d’una redona d’accés al municipi i la instal·lació de semàfors en l’entrada a l’estació de Metro

Guardar

visita-amigo-paiporta_02_0
visita-amigo-paiporta_02_0

La Diputació de València actuarà en la CV-406, a l’alçada de Paiporta, per millorar la seguretat d’aquesta via que registra una elevada conflictivitat per la confluència del trànsit rodat i el pas de vianants. Així ho ha traslladat la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de l’Horta Sud per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els fons provincials. En total, en el que va de legislatura el consistori de Paiporta ha rebut més d’1,6 milions d’euros, a través dels diferents programes d’ajuda de la Diputació de València. Als quals cal afegir 230.000 euros corresponents al Pla Municipal de Manteniment d’Escoles i altres 90.000 euros del programa Xarxa Llibres.

Durant la visita, la vicepresidenta ha estat acompanyada per l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el primer tinent d’alcaldia i regidor d’Ocupació i Comerç, Vicent Ciscar, així com altres membres de la corporació local. Martín ha destacat que les actuacions a la CV-406 «constitueixen una reivindicació històrica d’aquest municipi». Actualment, aquesta és una via és de titularitat provincial, que requereix escometre una sèrie d’actuacions abans de procedir a la seua cessió per a la gestió per part de l’Ajuntament de Paiporta. Entre les intervencions necessàries destaca la col·locació de semàfors en la zona d’accés a l’estació de Metro, per tal de regular el pas de vianants i garantir la seua seguretat; a més de la construcció d’una redona en l’entrada al municipi, en el tram que uneix les localitats de Picanya i Paiporta.

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha assegurat que la Diputació  «està treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Paiporta perquè aquest projecte siga una realitat». Per això, ha assegurat que durant el present exercici es procedirà a la redacció del projecte que contempla la construcció de la redona i la col·locació dels semàfors, alhora que ha mostrat el seu desig en que els treballs en el seu conjunt «estiguen finalitzats el proper exercici».

La vicepresidenta també ha aprofitat la seua visita a Paiporta per a  reivindicar «l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis», en la línia marcada «pel nou equip de govern de la Diputació». Alhora que s’ha congratulat de comprovar «la capacitat de treball mostrada pels equips de govern municipals i el seu interès en prioritzar a les persones, com demostra el fet d’escometre actuacions que ajuden a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Paiporta n’és un clar exemple», ha destacat.

Per la seua part, l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín,ha agraït la visita de Maria Josep Amigó al municipi, com també el volum de recursos que dispensa la corporació provincial a la localitat. «Per primera vegada tenim una forma de repartir els recursos que atén a criteris d’objectivitat i transparència, el que permet que tots els Consistoris concorrem als diferents programes d’ajuda en igualtat de condicions», ha indicat Martín.

 

Pla de mobilitat urbana sostenible

Isabel Martín ha explicat que els 186.509 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de 2016 –abans anomenat PPOS–, s’han destinat a iniciar actuacions marcades en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, el qual està orientat, entre d'altres mesures, a la peatonalització de determinades vies del casc urbà de Paiporta, cas del carrer Sant Roc, Sant Francesc i el carrer La Pau. L’alcaldessa ha avançat que aquestes actuacions es complementaran amb part dels 213.363 euros que percebrà el municipi corresponents al Fons de Cooperació Local. Un romanent que també es destinarà a incrementar el Capítol 1 del Pressupost Municipal, que contempla la despesa en personal.

Així mateix, amb els 880.000 euros rebuts pel municipi en concepte del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de 2015 s’ha procedit a la remodelació d’algunes de les places de la localitat; al soterrament dels contenidors de la zona del Mercat; a la instal·lació de la nova senyalística dels accessos als polígons de Paiporta; a més de la remodelació de la tercera planta de l’Ajuntament per a adequar-la a l’ampliació de l’Àrea de Serveis Socials, que ha permès prestar una millor atenció als veïns i veïnes beneficiàries d’aquest servei.

Destacats