caixa popular

La desaparició dels centres Infodona

18/04/2017 -

A l’abril de 1998 va començar a gestar-se la Xarxa d’Agents d’Igualtat de la Generalitat que ha estat en vigor fins a març del 2017, els coneguts com a centres Infodona. Es va començar amb 23 Agents d’Igualtat, arribant fins al passat mes a 33 professionals que, durant aquests anys, han exercit les funcions d’Agent d’Igualtat. En aquests 19 anys, a través d’aquesta xarxa, s’ha donat cobertura als 542 municipis que formen la Comunitat Valenciana, ja que es tractava d’un servei comarcal, cobrint per tant les 34 comarques de la Comunitat.

Al maig del 2016, Mónica Oltra va anunciar la desmercantilització del servei, gestionat per empresa privada, a través d’una línia nominativa destinada a 76 Ajuntaments, 65 de més de 20.000 habitants i 11 de menys de 20.000 amb una subvenció de 25.000 € per a la contractació d’un Agent d’Igualtat. Aquesta contractació hauria d’estar resolta a data 1 d’abril. Però, ara com ara, en la província de València, de 35 municipis assignats en la línia nominativa, només 23 han convocat el procés selectiu. En la província d’Alacant, de 28 municipis, 11 han convocat el procés selectiu, i en la de Castelló, de 13 municipis només 7 han convocat. Per tant de 76 municipis només han convocat 41, i d’ells, aproximadament 10 han finalitzat el procés de selecció en aquest mes.

Tot açò indica que la xarxa de 76 Agents d’Igualtat de Conselleria que hauria de començar a l’abril de 2017, solament compta amb 10 Agents d’Igualtat, malgrat les insistències de Conselleria i pressió als Ajuntaments per a la convocatòria de les places i després de modificar en tres ocasions els criteris de subvenció després de l’oposició dels Ajuntaments.

El resultat és que la vicepresidenta Oltra ha aconseguit acabar amb aquest servei que funcionava bé i, a més, genera ocupació precària, ja que la subvenció només cobreix fins a desembre de 2017. Què passarà després?, no se sap, ja que Conselleria no aclareix ni dóna resposta.

Les treballadores s’han vist abocades a l’acomiadament per part de l’empresa i a la submissió als diferents processos selectius dels ajuntaments, on s’ha valorat més l’experiència en l’administració com a tècnic que com a Agent d’Igualtat.

Oltra ha fet un nyap provocant, malgrat els nombrosos advertiments, que no hi haja servei d’atenció a la dona, un servei que era pioner a Espanya, atés per professionals i que ha estat en funcionament ininterrompudament des de fa 19 anys, per a ser substituït per un altre que solament cobrirà, en principi, deu municipis de la Comunitat Valenciana enfront dels 542 coberts fins ara”.

La vicepresidenta Oltra, en la seua línia habitual d’aquest Consell del Botànic, governa amb prepotència, sectarisme i de forma bunyolera. Ha desmuntat alguna cosa que funcionava, acomiadant als agents d’igualtat, per a muntar alguna cosa que solament és un nyap i que ha provocat la desaparició d’un servei que funcionava bé.

Blanca Garrigues Francés
Portaveu d’Igualtat del Grup Popular en Els Corts Valencianessemana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 9 =