La dansa de Thomas Noone recrea el mite de ‘Medea’ a Sagunt a Escena

La dansa de Thomas Noone recrea el mite de ‘Medea’ a Sagunt a Escena

Sagunt a Escena porta hui al teatre Romà una de les grans obres d’Eurípides, Medea, aquesta vegada convertida en dansa pel coreògraf Thomas Noone.

L’espectacle, produït per Thomas Noone Danse i el Mercat de les Flors, va rebre el premi de la crítica de Barcelona, millor espectacle de dansa 2015.

Medea, fetillera forta i temuda, ha traït al seu país per amor a Jàson. Quan aquest decideix deixar-la per a continuar el camí junt amb Glauce, filla de Creont, rei de Corint, Medea se sent traïda, abandonada i fràgil. Per venjança, decideix destruir tot el que pertany a Jàson: el seu nou amor, son pare i fins als seus propis fills.

La Medea d’Eurípides és una de les històries de traïció més dramàtiques mai escrites. En la versió del mite que recrea Thomas Noone som testimonis de l’amor i el desamor, l’admiració i el menyspreu, veiem com els personatges competeixen entre ells a través de l’ús d’una dansa rica, complexa i molt física que ofereix un contrast entre un elevat dinamisme i moments d’exquisida fragilitat i intimitat. Com a espectadors, ens veiem reflectits pels personatges que fereixen i són ferits.

La destresa i vigor dels ballarins es potencien gràcies a una banda sonora electrònica enriquida amb influències urbanes contemporànies.

Medea és Thomas Noone Danse en la seua màxima expressió, un espectacle descarnat, brutal i emotiu; un vehicle per a mostrar la singularitat i la maduresa de la companyia.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five + eighteen =

obra pi escalante
cirsa prize pool
visita gandia
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra