La Conselleria d'Hisenda inicia el procés de transformació digital de la Generalitat amb la implantació de la firma electrònica

Guardar

Els alts càrrecs de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic han sigut els primers a conéixer tots els detalls de la nova firma electrònica que oferirà el Consell als reponsables de les diferents conselleries en el transcurs d'una reunió que suposa, en paraules del màxim responsable d'Hisenda, Vicent Soler, "el punt d'arrancada de la transformació de l'Administració de paper a digital".

"La firma electrònica és una ferramenta que suposarà no sols un estalvi de temps, sinó també de diners", ha afirmat el conseller, qui ha assegurat que "és necessària per a aconseguir una major eficiència en els tràmits i en els procediments de l'Administració de la Generalitat, inclús en la presa de decisions".

Soler ha assenyalat que esta nova aplicació representa "una transformació en profunditat de les maneres de treballar en l'administració". "No sols acurtarà els terminis, sinó que també hi haurà un seguiment continu de la situació d'un procés i, d'eixa forma, podrem conéixer on es genera la ineficiència", ha afirmat el conseller.

Una inversió de 30 milions d'euros

Per la seua banda, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha assenyalat que "amb este sistema de firma digital s'agiliten tots els tràmits, la qual cosa suposa un estalvi de temps a més d'econòmic", i ha incidit que este sistema "s'ha de plasmar en el dia a dia dels conselleries, per la qual cosa és molt important que els responsables dels centres directius s'hi impliquen".

Aguiló ha afirmat que el pla de transformació digital que està impulsant el Consell, en el qual s'invertiran 30 milions d'euros, "té dos elements fonamentals: el sistema de firma electrònica i la tramitació interna per al registre departamental".

Així, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions ha assegurat que "amb l'administració electrònica tots els ciutadans disposaran d'una carpeta personalitzada en l'Administració de la Generalitat on podran veure tots els tràmits i notificacions que tenen pendents". "Si un ciutadà demana una subvenció podrà veure en quin punt del procés es troba i, al mateix temps, podrà veure notificacions que li envien, com, per exemple, en el cas que li falte per entregar algun document", ha afirmat Aguiló.

Destacats