La Ciutat de les Arts i les Ciències i l'Agència Espacial Europea col·laboren de nou en la tercera edició de 'Pasaporte al Espacio'

Guardar

'Pasaporte al Espacio'
'Pasaporte al Espacio'

La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l'Agència Espacial Europea (AQUEIXA), presenta per tercer any consecutiu la iniciativa 'Pasaporte al Espacio' sota el títol del qual s'emmarca l'oferta de continguts relacionats amb l'astronomia. Els visitants que vulguen participar en aquesta proposta podran sol·licitar prompte el seu ''Pasaporte al Espacio' en les taquilles del Museu o de l'Hemisfèric.

En l'Hemisfèric, les activitats que s'inclouen són projeccions relacionades amb l'astronomia com a 'Universo oculto' i el planetari en directe 'Las Nocturnas de invierno' mentre que en el Museu de les Ciències els continguts són 'Simulador espacial' i 'Aula Cadete del Espacio'', així com les visites guiades a les exposicions 'Gravedad Cero' i els tallers de 'Pequeastronomía'.

També destaquen els tallers sobre astronomia 'Do it yourself!, que es realitzaran durant determinats caps de setmana. A més d'aquests continguts s'inclou 'Astronomia en la Ciutat de les Arts i les Ciències', el cicle de conferències impartides per experts i observacions amb telescopis en el Jardí d'Astronomia.

Cada vegada que el visitant participe en alguna de les activitats assenyalades, se li encunyarà en la casella corresponent. Fins al 21 de maig de 2017, podran emplenar el seu passaport per a aconseguir almenys 4 encunys en el cas de menors de 8 anys i sis encunys per a xiquets de 8 anys o majors. Després de lliurar el seu passaport amb les proves corresponents validades, podran participar en un sorteig de visites guiades al Consorci Valencià de l'Espai i a l'Observatori Astronòmic de Llaures dels Oms.

Amb aquesta iniciativa, la Ciutat de les Arts i les Ciències se sumisca a la celebració des d'este dimarts de la Setmana Mundial de l'Espai, del 4 al 10 d'octubre, declarada per les Nacions Unides per a destacar la contribució de la ciència i la tecnologia espacials a la millora de la condició humana. Del 4 al 10 d'octubre tenen lloc esdeveniments i programes educatius relacionats amb l'espai. Les dates commemoren dues fites clau: el llançament el 4 d'octubre de 1957 del Sputnik I, el primer satèl·lit terrestre fet per l'home, i l'entrada en vigor del Tractat de l'Espai Exterior el 10 d'octubre de 1967.

Destacats