caixa popular

La cerveseria de València Tyris llança Nabeerdad Ale, una cervesa per a despertar el teu esperit nadalenc

La cerveseria de València Tyris llança Nabeerdad Ale, una cervesa per a despertar el teu esperit nadalenc
16/12/2016 -

La microcerveseria artesana de València Tyris ha llançat per a aquestes festes una cervesa Christmas Ale, inspirant-se en els països del centre i el nord-europeu on aquest tipus de cerveses són tota una tradició. La nova creació es diu Nabeerdad Ale i en la seua recepta podem trobar ingredients típics d’aquestes festes, com són la canyella, la fruita seca o la pruna passa. Aquestes cerveses tradicionals són especialment alcohòliques i la seua composició varia en funció de la zona geogràfica.

El Nadal està ací, a la volta del calendari, i Tyris s’ha proposat donar-li un sabor diferent de les teues celebracions creant Nabeerdad Ale, una cervesa basada en les tradicionals cerveses nadalenques del centre i el nord d’Europa que van nàixer amb l’objectiu d’acompanyar les festes que tenen lloc en els freds hiverns d’aquests països. La microcerveseria artesana, en la seua ambició d’ampliar i potenciar la cultura cervesera a València, ha llançat aquesta cervesa en la qual predominen la canyella que aporten les galetes, i en segon pla les notes a fruita seca de pela i pruna passa.

Però la composició de les cerveses Christmas Ale varia en funció de la zona geogràfica on s’elabore, podent trobar multitud d’opcions i combinacions en la seua recepta. Encara que sempre predominen aquelles espècies que s’utilitzen en les tradicionals galetes nadalenques com són la canyella, el gingebre, el clau o el cardamom, així com la seua forta càrrega alcohòlica i calidesa.

Aquesta Christmas Ale s’emmarca dins de l’ambició de la cerveseria artesana, en la qual en paraules del seu cofundador Gonzalo Abia, la creativitat és “el principal motor”. “Encara que hem crescut i avui exportem a més de 7 països, seguim reptant-nos creativament com el primer dia, innovant, explorant, divertint-nos. Perquè totes les nostres cerveses són abans de res divertides”, afirma.

Per aquesta part, Dani Encalla, cofundador i responsable de Producció, ha assegurat que amb aquesta creació a més estan “potenciant i desenvolupant la cultura cervesera a València, alguna cosa que al costat de la creativitat, sempre ha sigut un dels objectius fonamentals en Tyris”.

Quant al tast, Nabeerdad Ale és en gust a licor i especiada, apreciant-se les espècies en les quals predominen la canyella aportada per les galetes, notes a fruita seca i pruna passa. Quan aspecte és cremosa, amb un color ambre, i en la seua aroma podem apreciar clarament la canyella, el cardamom, l’anís, el malt i el punt de caramel.

tags

semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =