caixa popular

La Casa de Cultura de Burjassot inaugura el mes de maig amb nova exposició en la seua Sala A

La Casa de Cultura de Burjassot inaugura el mes de maig amb nova exposició en la seua Sala A
01/05/2017 -

La Casa de Cultura de Burjassot començara el mes de maig amb una nova exposició en la seua Sala A. Es tracta de la mostra de les il·lustracions del llibre Il·lustres Valencians Il·lustrats, de Migue Martí i Judith Coronat. L’exposició s’inaugurarà el 2 de maig a les 19 hores i es podrà visitar, en l’horari habitual de la Casa de Cultura, de dilluns a divendres de 8 a 21 hores, fins al divendres 12 de maig.

En aquesta ocasió, la mostra arriba de la mà de l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) de Burjassot, dirigida per la Regidora Maria Viu, vicepresidenta del IMCJB, i en la mateixa es recorda i honra la memora de 95 personatges il·lustres valencians contemporanis en la setmana prèvia al lliurament del Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés, l’autor burjassoter més universal que també estarà present en l’exposició pictòrica, “el fet que Estellés siga el poeta valencià més important del Segle XX ens ha d’animar a tots a tenir-ho present i est és el motiu que hi ha darrere de l’exposició proposada, juntament amb la de fer visibles també a moltes valencianes oblidades. Tant és així que la seua il·lustració es presentarà en un format més gran, 61×91 que presidirà l’entrada de la Casa de Cultura”.

L’exposició es basa en el llibre de l’editorial Drassana Il·lustres valencians il·lustrats i marca la història d’un poble a través dels seus personatges indispensables, una obra creada com a homenatge als reconeguts i també destinada a (re) descobrir a aquells protagonistes que han actuat des de l’ombra amb l’objectiu de conéixer l’obra d’aquells veïns i veïnes que han fet molt més que posar nom als nostres carrers.

El dissenyador Migue Martí proposa una representació icònica de cadascun d’ells i la historiadora Judith Coronat aporta una notabiográfica en un llibre que viatja des de l’any 1800 fins al 2015. El projecte presenta una selecció de valencians i valencianes nascuts entre els segles XIX i XX que van destacar per les seues notables aportacions al món de la cultura i de l’art, una exposició que pretén dedicar una especial atenció a les dones que han sigut històricament excloses de les publicacions, fet que ha dificultat el procés de documentació.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 18 =

90s love u
corts valencianes
cultura diputacion de valencia
ruta tapa del puig