La Barraca d’Aigües Vives millora les instal·lacions del CEIP Santa Maria amb ajuda de la Diputació

Maria Josep Amigó: «Una vegada més es posa de manifest que l’aposta per l’educació pública i de qualitat resulta una prioritat per als actuals gestors públics»

Guardar

MJosep visita Barraca d'Aigües Vives (12)
MJosep visita Barraca d'Aigües Vives (12)

La Barraca d’Aigües Vives ha millorat les condicions educatives dels xiquets i xiquetes residents en aquesta demarcació amb les actuacions de rehabilitació i millora escomeses al CEIP Santa Maria de la localitat. Unes intervencions que han estat possibles gràcies als fons procedents de la Diputació de València, tal i com ha traslladat l’alcaldessa d’aquesta entitat local menor, Verònica Almunia, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada per a conèixer les inversions realitzades amb els recursos de la Diputació.

Maria Josep Amigó ha valorat «l’esforç» realitzat per part de l’Ajuntament de la Barraca d’Aigües Vives en el seu objectiu de «millorar les condicions educatives i didàctiques de les joves generacions que cursen els seus estudis en aquesta demarcació», ha indicat. «Es posa de manifest, una vegada més, que l’aposta per l’educació pública i de qualitat constitueix una prioritat per als actuals gestors públics», els quals «treballem perquè els xiquets i xiquetes de les comarques valencianes disposen d’instal·lacions en bon estat que dignifiquen l’ensenyament».

És per això, la vicepresidenta ha defensat «l’autonomia municipal» per la qual s’aposta des de l’actual equip de govern Diputació de València, «perquè siguen les administracions locals les encarregades de determinar l’objecte i els projectes a executar amb els recursos disponibles. Un fet que fa possible atendre les necessitats reals de la ciutadania en cada municipi», ha subratllat Maria Josep Amigó. En aquest sentit, la vicepresidenta ha reivindicat que les entitats locals menors de la demarcació de València, entre les quals es troba la Barraca d’Aigües Vives, «tinguen accés al conjunt de convocatòries i ajudes que la Diputació de València posa al servei dels municipis, per poder disposar dels recursos necessaris que permeten atendre les necessitats de la ciutadania».

En concret, la primera de les actuacions realitzades per l’Ajuntament de la Barraca d’Aigües Vives després de la seua recent constitució com a Entitat Local Menor ha estat escometre actuacions de millora i reparació al CEIP Santa Maria. Aquestes intervencions han consistit en la rehabilitació de l’interior de l’immoble, la realització de millores en les seues dependències, a més de procedir a l’adequació dels serveis, la divisió de l’espai interior en aules didàctiques on desenvolupar l’activitat docent, i la rehabilitació del pati del col·legi. Uns treballs per als quals s’ha comptat amb 50.000 euros corresponents al Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de 2015, a més de disposar d’una segona partida pressupostària per valor de 40.668 euros del PIFS 2016.

Per la seua part, l’alcaldessa de la Barraca d’Aigües Vives, Verònica Almunia, ha reiterat que la prioritat de l’actual equip de govern després de constituir-se com a Entitat Local Menor «no era altra que millorar les condicions dels xiquets i xiquetes que cada dia acudeixen al CEIP Santa Maria», ha subratllat. Donat que el centre educatiu «acreditava importants deficiències que feien necessària la seua intervenció», ha explicat.

Així mateix, Almunia s’ha mostrat «especialment satisfeta» pel volum de recursos dispensats per la Diputació a la Barraca d’Aigües Vives, els quals representen «el gruix d’inversions que portem a terme per millorar les condicions de vida de la ciutadania». En el que va de legislatura la Barraca d’Aigües Vives ha rebut 621.719 euros de la corporació provincial, entre els quals es comptarà amb 175.910 euros del pla SOM per als exercicis 2018-2019, a més d’haver disposat més recentment de 29.380 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal de 2017, i 99.648 euros del Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) 2017.

Oficines del nou Ajuntament

Durant la seua estada en la Barraca d’Aigües Vives la vicepresidenta ha tingut ocasió de conèixer diferents projectes de present i de futur per al municipi. Entre aquests, destaca la construcció d’una aula d’estudi amb servei d’informàtica, la qual ha comptat amb una inversió de 57.785 euros realitzada a través del pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de l’exercici 2016.

En aquesta mateixa línia de millora i condicionament d’immobles de titularitat pública, també s’ha destinat una inversió de 24.195 euros del SOM 2017 per a la primera fase del projecte de construcció de les oficines del nou Ajuntament. «Un projecte necessari, que no hem deixat de costat, i que serà una realitat una vegada s’han prioritzat actuacions de primera necessitat com el col·legi o la biblioteca», ha expressat l’alcaldessa.

Entre les iniciatives de futur, s’ha procedit a l’adquisició d’uns terrenys que albergaran les futures instal·lacions esportives. Una operació per a la qual s’han fet servir 62.500 euros contemplats al SOM 2017.

Destacats