caixa popular

Josep Bort coordina el projecte “Camins a la Mar” a L'Horta Nord, com a xarxa d'itineraris ciclistes fins a la platja

Josep Bort coordina el projecte “Camins a la Mar” a L'Horta Nord, com a xarxa d'itineraris ciclistes fins a la platja
23/09/2016 -

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, s’ha reunit  amb els alcaldes, regidors i tècnics de municipis de L’Horta Nord per a estudiar el projecte Camins a la Mar que coordina la Diputació i que pretén connectar diversos municipis de la comarca entre si i crear una xarxa de connexió amb la platja tant per a ciclistes com per a vianants de forma segura.

En concret, el projecte afecta als municipis de Massalfassar, Museros, Emperador, Albuixec, Massamagrell, Rafelbunyol, La Pobla de Farnals i Albalat dels Sorells.

Josep Bort ha assenyalat que “aquest és un projecte que s’està reivindicant des de fa molts anys per la ciutadania i diversos col·lectius locals i ara tenim la possibilitat de treballar per a fer-ho realitat”. En aquest sentit, el diputat ha indicat que “des del primer moment ens vam oferir a coordinar-ho per juntar forces i voluntats i poder desenvolupar una proposta de xarxa consensuada amb la qual es poguera començar el camí per a fer realitat aquesta connexió a la mar tan desitjada i necessària”.

Durant els pròxims mesos, la Diputació treballarà conjuntament amb els municipis per a consensuar una proposta de traçat conjunta que arreplegue les necessitats dels municipis i servisca de pla director per a les futures actuacions. El diputat de Medi Ambient ha explicat que “amb el nostre desenvolupament de les últimes dècades ens hem oblidat massa sovint de les persones i açò ha portat situacions com aquesta, on uns pobles que sempre han tingut un accés directe i segur a lal mar, tant caminant com amb bicicleta, on la mar era part dels escenaris quotidians, han vist com amb la construcció d’infraestructures viàries i ferroviàries s’han multiplicat les barreres físiques que han fet desaparèixer tota oportunitat de connexió per a vianants i ciclistes”.

“Hem planificat pensant en els vehicles a motor i ens hem oblidat dels vianants, les bicicletes i altres mitjans de mobilitat més tranquil·la i més humana”, ha afegit.  No obstant açò, Josep Bort ha indicat que “per sort, aquesta situació s’està revertint i hui la mobilitat sostenible i la connectivitat amable del territori està dins dels nous paradigmes de desenvolupament. Així es pot veure cada dia més i en més llocs, com la gent utilitza les vies per a ciclistes i per als vianants per a desplaçar-se, fer esport o gaudir del territori”.

“Açò també està passant a l’Horta Nord, on s’han anat desenvolupant vies ciclistes i per als vianants adjacents a carreteres com és el cas de la CV-300, però la desconnexió amb la mar d’aquests municipis és una qüestió que encara no havia sigut abordada per l’administració”, ha subratllat el diputat.


feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

imed hospitales
oceanografic aniversario
mas mislata