Jordi Peris explica a una delegació d'ajuntaments llatinoamericans l'estratègia de ciutat intel·ligent de València

Guardar

Un total de cinc ajuntaments llatinoamericans han arribat a València per a conéixer els mecanismes, els objectius i les eines que integren l’estratègia de ciutat intel·ligent. El regidor Jordi Peris els ha explicat l’arquitectura d’esta estratègia i la seua plataforma VLCi, i també els ha detallat els reptes que la capital té per davant per assentar-se com a una de les urbes de referència en matèria d’innovació dins de la UE.

La jornada ha estat organitzada per la fundació InnDEA i l’ICEX (Institut de Comerç Exterior), i han assistit els representants de les ciutats peruanes de Piura i Huancayo, dels ajuntaments uruguaians de Montevideo i Canelones, i també, de la ciutat de Toluca, a Mèxic. Els seus portaveus han mostrat especial interés en conéixer l’eina que permet incorporar la innovació i el coneixement a la gestió municipal.

La ciutat intel·ligent no és la que té els mitjans i la tecnologia, sinó aquella que els utilitza amb intel·ligència per a incorporar-los a les polítiques municipals que permeten millorar la qualitat de vida de les seues veïnes i veïns”. Amb estes paraules els ha donat la benvinguda a la ciutat el regidor d’Innovació i Participació Democràtica, Jordi Peris, qui ha fet de cicerone en esta jornada internacional.

El regidor ha recordat que “València és la primera ciutat espanyola que compta amb una plataforma Smart City que funciona en núvol i també la primera ciutat europea que experimenta amb FI-WARE (dades obertes) sobre una plataforma de gestió de ciutat”.

Peris els ha explicat amb detall “la iniciativa revolucionària” dins de l’Ajuntament que és la plataforma VLCi que permet la gestió innovadora i integral de la ciutat i que “a més, està oberta a les pimes, emprenedors i empreses que oferixen servicis relacionats amb esta gestió”.

En este sentit, els ha posat com a exemples els projectes “Ride U” de bicicletes, el “Live Falles”, l’app d’aparcaments a la via pública i el control intel·ligent de la xarxa d’aigua potable. “La plataforma VLCi està preparada perquè qualsevol empresa contratista o emprenedor de la ciutat que vulga, puga integrar al sistema el seu projecte”, ha concretat Peris.

A més, el regidor els ha detallat també que València té per davant per als próxims anys dos reptes: “D’una banda, incorporar esta tecnologia d’una manera transversal en la gestió municipal i, d’altra, desenvolupar el potencial de compra pública innovadora, de manera que s’introduisquen clàssules d’innovació social als contractes públics i que els contractistes aporten fòrmules innovadores en les seues ofertes”.

La delegació llatinoamericana ha visitat el Centre de Gestió del Trànsit, el Cos Operatiu de Sanejament i el Centre Integral de Seguretat i Emergències de la Policia Local.

Destacats