Jordi Navarrete defensa a Peníscola la necessitat de recuperar "el nostre dret civil"

El senador castellonenc recorda que Compromís s'ha mantingut ferm en la seua defensa i com el PP espanyol ha actuat contra el consens existent en la matèria en territori valencià

Guardar

27042018navarretedretcivilpeniscola
27042018navarretedretcivilpeniscola

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha dit este divendres a Peníscola que la Generalitat ha de seguir sent la titular de la competència per legislar en assumptes de dret civil, com ho ha estat històricament i com es preveu en l'Estatut d'Autonomia. Per això ha fet una crida al Partit Popular valencià per a que convencen els seus companys espanyols de la necessitat de retirar els recursos plantejats al Constitucional contra lleis valencianes que afecten aspectes com el règim econòmic matrimonial, la custòdia compartida o la unió de parelles de fet.

 

Navarrete ha manifestat el seu pesar pel fet que "s'ignoren peticions dels valencians, que han estat defensades de forma unànime des de desenes d'ajuntaments, col·lectius científics, professionals i col·legis d'advocats, mentre amb altres nacionalitats es fan tota classe de concessions, quelcom especialment greu quan el consens existent al nostre territori és molt elevat".

 

El senador de Compromís ja va reclamar al Senat l'any passat que es respectara el dret foral, en coherència amb allò defensat a les Corts Valencianes. El Tribunal ha interpretat "un excés" dels valencians amb aquesta mesura, en entendre que envaïa competències estatals i desenvolupava normativa foral, quan l'Estatut d'Autonomia reformat, aprovat pel Congrés, atorga capacitat per legislar sobre la conservació, desenvolupament i modificació del Dret Civil Foral valencià.

 

Per això Navarrete, ha instat de nou al ministre de Justícia, Rafael Catalá, al diàleg i a restablir la competència sobre el dret privat per als valencians i equiparar-nos a la resta de pobles espanyols no castellans (navarresos, catalans, bascos, balears i aragonesos) i acabar així amb la injusta discriminació que van suposar les sentències d'inconstitucionalitat de la Llei de Règim Econòmic Matrimonial Valencià i la Llei d'Unions de Fet i les que puguen vindre.

 

El senador ha acabat demanant l'encaix del desenvolupament legislatiu del dret civil valencià "i acabar amb aquesta situació indigna cap a un dels drets més antics d'Europa, com han reclamat ja centenars d'ajuntaments, diputacions, institucions acadèmiques i altres de la societat civil", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats