Jaume Masià s'estrenarà aquest cap de setmana en el Mundial de Moto3

jaume-masia-1

El pilot del Bressol de Campions, Jaume Masià, debutarà aquest cap de setmana en el mundial de Moto3 als comandaments de la KTM del Platinum Bay Real Estigues, on ocuparà la plaça del lesionat Darryn Binder.

El pilot natural d'Algemesí (València) va aterrar en 2017 en l'equip del Bressol de Campions després de la seua etapa en el Junior Team Estel Galícia. Un pas que va portar amb si un canvi en la muntura de Fona a KTM en la qual és la seua tercera temporada del FIM CEV Repsol.

El pilot d'Algemesí, de només 16 anys s'ha mostrat "molt afortunat, estic molt content, ja que la veritat és que va ser una gran sorpresa per a mi, no m'ho esperava, em van cridar el dilluns quan estava desdejunant i em vaig posar contentíssim". Sobre el circuit el pilot ha assenyalat que "no ho conec per haver participat, però ja m'ho he estudiat un poc per a no partir des de zero. El circuit té moltes rectes i amb la meua alçada i aerodinàmica puc fer-ho bé. Marcos Ramírez (el seu company d'equip aquest cap de setmana) em va enviar un missatge dient-me que tant ell com l'equip m'estan esperant amb ganes i estic molt content pel fet que un pilot de la talla de Marcos Ramírez t'envie un missatge motiva molt i em dóna més ganes de córrer"

L'objectiu per al pilot de l'escola del Circuit Ricardo Tormo és "aprendre dia a dia i no voler fer les coses el primer dia, anar millorant a poc a poc i aprendre dels millors ja que eixa és la principal finalitat per a després poder aplicar tot l'aprés en el FIM CEV Repsol per a poder fer així un bon final de temporada".

La ràpida adaptació de Jaume a la nova estructura es va fer evident des del primer moment. La temporada va començar en el Circuit d'Albacete on el valencià es va fer amb la tercera posició i amb la confiança que li va permetre liderar bona part de la cita mundialista de Le Mans, on Masià va tornar a demostrar que se sentia fort i que anava a lluitar per la victòria fins que va caure en l'última volta lluitant per la victòria amb Foggia, Alcova i López. Després d'aquest colp Masià va demostrar la seua evolució en la següent prova a Montmeló on va pujar al podi en les dues carreres de Moto3, segon i tercer respectivament, la qual cosa li va fer alçar-se amb la tercera posició de la general.

Després d'aquesta cita va arribar l'oportunitat de córrer a casa, en el Circuit Ricardo Tormo. En la primera de les carreres va acabar en sisena posició i en la segona no va poder sumar punts. L'última carrera del certamen fins al moment es va celebrar a Estoril on va tenir lloc una carrera plena d'incidents en la qual el pupil de Julián Miralles va finalitzar en quarta posició després de rodar en el grup de cap durant tota la carrera.

La seua següent carrera serà aquest cap de setmana en el traçat austríac de Spielberg, en Xarxa Bull Ring on se celebra el Gran Premi d'Àustria als comandaments de la KTM de l'equip Platinum Bay Real Estates que ha quedat lliure després de la lesió del sud-africà Darryn Binder que durant l'estiu va patir un accident de supermoto i es va fracturar el polze de la mà esquerra. Binder ja va ser substituït per l'actual líder del FIM CEV Repsol, l'italià Dennis Foggia, en la prova de Brno el cap de setmana passat.

Jaume Masiá es va estrenar en competició amb tan sols 8 anys. Va ser en el campionat del Bressol de Campions en 2008, en la categoria de Minimotos on es va enfrontar a pilots de la talla d'Arón Canet i Jorge Martín, pilots que han arribat a l'elit en la qual estan demostrant ser dels millors de Moto3 durant 2017. El seu palmarés arreplega molts èxits i prova d'açò és el títol de subcampió de Minimotos en el Bressol de Campions, campió territorial de minimotos, campió de la categoria 140 del Bressol de Campions i subcampió de la categoria 80cc.

Un altre pilot més del Bressol de Campions:

I amb Masiá ja van 24 enguany. Pilots com Mir, Canet, Martín, Ramirez i Herrera amb moto3, Morbidelli, Navarro i Garzó amb moto2 i Baberá i Baz en MotoGP són alguns dels pilots que en el seu moment van passar per l'escola de competició del Circuit Ricardo Tormo i que enguany han participat en el mundial. Açò significa que quasi un de cada quatre pilots que participen enguany en el mundial de MotoGP s'han format en les categories inferiors del Bressol de Campions, la qual cosa suposa un gran orgull per al Circuit Ricardo Tormo així com per als integrants de tota l'escola comandada per Julián Miralles, que ha vist créixer a tots aquests pilots.