IVACE i AITEX reuneixen a Alcoi als millors professionals en bones pràctiques europees de gestió, reciclat i reutilització de residus tèxtils

Foto: Espencat

IVACE i AITEX reuneixen a Alcoi als millors professionals en bones pràctiques europees de gestió, reciclat i reutilització de residus tèxtils
21/10/2016 -

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha inaugurat a Alcoi el primer seminari temàtic sobre ‘Gestió, reciclat i reutilització de residus tèxtils’, organitzat per AITEX, on experts europeus de nou regions amb tradició tèxtil han exposat casos de bones pràctiques sobre processos de recuperació i revaloració de residus tèxtils urbans i industrials.

El seminari s’emmarca dins del projecte europeu Reset (Reseach Centres of Excellence in the textils Sector), en el qual participen AITEX i IVACE juntament amb altres nou regions europees, que el seu objectiu és seleccionar els millors casos d’èxit i amb ells elaborar plans d’acció i implementació dels mateixos en l’àmbit europeu.

“RESET -ha assenyalat Júlia Company- és una mirada al futur més proper. És un avançament del qual ja exigeix el mercat i una òptima manera d’identificar oportunitats per al desenvolupament local i regional”.

Només a Europa es rebutgen cada any 6 milions de tones de roba usada i, d’aquesta, amb prou faenes el 25% és revalorada. A això se sumen les deixalles i residus tèxtils, la qual cosa genera problemes mediambientals, d’espai i de tractament dels mateixos residus tèxtils.

En aquest sentit, la titular de l’IVACE ha destacat que “generar polítiques i plans enfocats a promoure i desenvolupar sistemes de gestió i reciclat de diferents residus tèxtils, permetria aconseguir beneficis no solament mediambientals, sinó també econòmics, de negoci, innovació empresarial i de generació d’ocupació”.

Company també ha assenyalat que, l’objecte del projecte RESET, “va en línia amb la voluntat del conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, d’aconseguir un model productiu sostenible i esta sostenibilitat implica aconseguir un model capaç de compatibilitzar el progrés i la preservació del nostre entorn”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra