caixa popular

Intenses falles a Burjassot

Intenses falles a Burjassot

L’emotiva ofrena a la Verge del Cap ha sigut un dels actes més multitudinaris de les Falles Burjassot. Durant la vesprada del 16, les comissions del municipi van desfilar amb els seus vestits regionals per a portar-li les seues flors a la patrona.

També va ser el moment que l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, i de la Regidora de Falles, van rebre els premis atorgats pel jurat als millors monuments, els millors carrers il·luminats i les disfresses més enginyoses de la Cavalcada de l’Humor el primer premi del qual va ser per a la comparsa de la Falla de la Plaça del Pouet, seguida de la Falla Marestro Lope i, com a tercera, la Falla María Ros. El premi a l’originalitat li’l va portar la Falla de la Plaça del Pouet i el de millor crítica per a la Falla Mendizábal. En el cas de la millor disfressa individual, va ser la Falla Fermín Galán- García Hernández Primavera la que li’l va portar en la figura de Kim Jong-un.

Quant al premi als millors ninots dels monuments infantils, el primer premi va recaure en la Falla Llibertat, el segon per a la Falla Mariano Benlliure i el tercer per a Isaac Peral. Els premis del ninot per als monuments grans va ser la Falla Espartero la que es va portar el primer premi, el segon per a la Falla Nàquera-Lauri Volpi i el tercer per a la Falla María Ros.

La pólvora també és una de les principals protagonistes de la festa fallera. El passat 11 de març començava la setmana fallera amb olor de pólvora i el so del tró de bac amb la II Burjadespertà organitzada per la Penya El Coet en col·laboració amb l’Agrupació de Falles, presidida per Iván Heredia i de l’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Falles, dirigida per Estefanía Ballesteros. El passat 15 la mascletà va estar marcada per l’homenatge a Fernando Gamón, recentment mort, qui sempre havia tingut una relació molt intensa amb el món faller i amb les falles de Burjassot.

 

 semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + setze =