caixa popular

[Inserir Feminisme Ací], una cridada d'atenció per a combatre el masclisme i el micromasclisme

Fins al 28 d’abril es pot visitar en la Casa de la Cultura esta exposició promoguda pel col·lectiu artístic Las Lolas

[Inserir Feminisme Ací], una cridada d'atenció per a combatre el masclisme i el micromasclisme

[Inserir Feminisme Ací] espera des d’ahir l’arribada de molts visitants. Esta exposició, que es podrà veure en la Casa de la Cultura de Burjassot fins al pròxim 28 d’abril, arriba a este municipi de l’Horta Nord de la mà del col·lectiu artístic “Las Lolas” i en ella artistes com Alba Olmeda, Andrea Crespo, Carmen Castillo, Celia Balaguer, Coda, Flor Martínez, Julia Lool, Lara Ordóñez, La xiqueta wapa wapa, Lia Soldat, Bufona Lipace, Lachicaimpredible, Macel·la Giner, Mau Monleón, Melissa Madero, Paula Silvestre, Sandra Martínez, Vicente Perpiñá i YTEYARSE, cerquen sensibilitzar a la societat a través de la seua obra.

Tal com assenyalen les seues creadores [Inserir Feminisme Ací] naix “de la necessitat personal i individual de visibilitzar el feminisme com a moviment polític i social, i les respostes que ofereix als problemes sorgits de viure en una societat ancestralment patriarcal i masclista.” A més, la mostra “intenta ser un projecte didàctic, tant per a les artistes com per al públic, i intentar restar connotació negativa al terme ‘feminista”.

db654e30-555e-445d-9612-89fce1027b4aDes de l’Ajuntament de Burjassot s’està promovent diferents iniciatives amb la finalitat de conscienciar a la societat de la importància d’eradicar este tipus de comportaments. Per este motiu, tal com assenyala Maria Viu, vicepresidenta de l’Institut Municipal de Cultura i Juventut, “Esta exposició està coordinada amb Espai Dóna doncs s’ha d’aconseguir visibilizar estes accions que deixen a la dona en segon terme doncs en ple segle XXI en moltes ocasions està l’home per davant de la dona. Cerquem donar a conéixer estes iniciatives en totes les associacions de Burjassot i també en els col·legis, ja que considerem fonamental que els xiquets coneguen estes coses doncs és des d’on s’educa i des d’on ells prenen consciència per a canviar les coses”.

[Insereix Feminisme Ací] no és només una exposició col·lectiva, sinó “tota una dinàmica de treball cooperativa, amb reunions i posades en comú en les quals hem tractat diversos temes relacionats directament amb el feminisme i analitzat com ens afecten a cadascuna de nosaltres, posant sobre la taula situacions personals a través de les quals hem vist que les situacions de violència masclista o violència de gènere estan molt més a prop nostra del que pensem i que les patim amb normalitat dia a dia” segons expliquen des de La Lola.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 1 =

90s love u
corts valencianes
cultura diputacion de valencia
ruta tapa del puig