Inndea València i las Naves obrin un programa per a lluitar contra la bretxa digital

La línia de treball es posarà en marxa el pròxim 10 de setembre a Las Naves, amb una sèrie de tallers que aniran celebrant-se durant tot l’any amb l’objectiu de combatre el risc d’exclusió tecnològica.

El programa, que porta com a títol «Digitalitza’t», serà gratuït, tindrà un marcat caràcter educatiu i social i podran participar col·lectius que patixen la bretxa digital com són xiquets i xiquetes, persones majors o dones.

La iniciativa constarà de diversos subprogrames de temàtiques diferents, entre estes, per exemple, l’aprenentatge de la programació de software orientat a xiquets, xiquetes i joves, tallers de robòtica, de realitat augmentada, així com acompanyament digital a les persones majors i altres col·lectius en risc d’exclusió tecnològica.

El director d’InnDEA València, Rafa Monterde explica que esta nova línia d’actuació «respon al nostre compromís amb la democratització digital. Com a entitats públiques dependents de l’Ajuntament de València tenim el deure d’utilitzar els mecanismes que tenim a la nostra disposició per a facilitar la integració de totes les persones. Des d’InnDEA i Las Naves som conscients del poder de la tecnologia digital i com esta contribuïx de manera fonamental a un canvi en la societat, a més de ser clau en l’educació, l’ocupació i la inclusió social».

Este programa “dóna protagonisme a la ciutadania i enfortix l’espai cívic. Volem que les persones que hi participen se senten part del projecte que simplement consistix en posar en les seues mans la innovació, la participació i la capacitat de transformacions socials”, afegix Monterde. El director d’InnDEA València ha assenyalat que el programa també vol explorar vies de col·laboració amb professorat.

tags

plataforma per la lengua

gva
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 1 =