InnDEA València exposa l'estrategia de València ciutat intel·ligent en l'Smart City Summit London

InnDEA València exposa l'estrategia de València ciutat intel·ligent en l'Smart City Summit London

L’Ajuntament de València, a través d’InnDEA València, ha participat durant dos dies en una conferència sobre ciutats intel·ligents que ha congregat més de 180 ponents procedents de diferents països i que s’ha celebrat a Londres. Ciutats com Liverpool, Bristol, Moscou o Copenhaguen s’han mostrat interessades pels avanços de València com a ciutat intel·ligent –smart city– i per col·laborar en projectes europeus de manera conjunta.

El congrés va acollir diferents exposicions, activitats i xarrades sobre l’ecosistema de la internet de les coses (Internet of things – IoT), i InnDEA València va participar en la conferència inaugural, que versava sobre smart cities i en la qual València va poder intercanviar impressions amb ciutats com Liverpool o Moscou.

València també va estar convidada a una xarrada sobre “Ciutats connectades”, durant la qual va exposar com l’estratègia de ciutat intel·ligent es desenvolupa de manera conjunta amb altres entitats a través del Pacte local per la innovació, i com l’Ajuntament utilitza la tecnologia per a obtenir més dades i gestionar-les d’una manera més eficient amb la finalitat de millorar els servicis públics. Alguns dels exemples que es van mostrar en el fòrum internacional van ser el Portal de Transparència i dades obertes, l’aplicació municipal APP València i la Seu Electrònica.

La segona jornada va versar sobre els ecosistemes d’innovació i la participació activa de l’Administració pública, la ciutadania i la indústria. En este context, els i les assistents van poder saber més sobre la col·laboració d’InnDEA València amb diverses institucions amb què participa en grups de treball, com és la Xarxa de Ciutats Espanyoles Intel·ligents (RECI) o l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR).

Altres iniciatives innovadores de participació ciutadana que es van donar a conéixer van ser “València Laboratori Urbà d’Innovació” (València City Lab), en la qual es proven projectes pilot a la nostra ciutat relacionats amb matèries tan diverses com la mobilitat, l’eficiència energètica, la reducció de la contaminació, etc., així com projectes relacionats amb la compra pública innovadora.

tags

gva

plataforma per la lengua
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =