40 anys fent valors Caixa popular

InnDEA posa en marxa un projecte per a mesurar l’impacte del turisme en els recursos hídrics de València

valencia.es

InnDEA posa en marxa un projecte per a mesurar l’impacte del turisme en els recursos hídrics de València
10/11/2016 -

El projecte Castwater (Coastal Areas Sustainable Tourism Water Management in the Mediterranean) estudiarà com promoure i potenciar el turisme sostenible en zones costaneres mediterrànies amb especial atenció a reduir l’impacte en els recursos hídrics. 

InnDEA i l’Ajuntament de València treballaran conjuntament amb un consorci format per altres ciutats europees i entitats dedicades a l’aigua per a estudiar indicadors socioeconòmics i provar i avaluar una ferramenta en línia sobre gestió de l’aigua per part d’empreses turístiques i administracions públiques.

El projecte Castwater es troba dins del programa Interreg Med, i entre altres actuacions obtindrà indicadors de sostenibilitat i criteris d’avaluació que puguen mesurar l’impacte del sector turístic en la gestió de l’aigua. A més, desenvoluparà, implementarà i validarà una ferramenta en línia que permeta el monitoratge i l’autoavaluació de la gestió de l’aigua per part tant de les empreses turístiques com de les institucions públiques. El projecte, a més, coincidix en 2017 amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible, declarat per l’ONU.

Un dels objectius de Castwater, que tindrà una duració de tres anys, és que es puga formar a escala local i autonòmica estes administracions públiques sobre la gestió sostenible de l’aigua, així com orientar-les perquè treballen plans d’acció de turisme sostenible que integren polítiques i mesures en este sentit.

El projecte també tindrà un vessant de repte de ciutat i se situarà en l’estudi del cas concret de València. El turisme a la nostra ciutat és un dels motors econòmics i s’incrementa progressivament; per tant, cal tindre en compte l’augment de la demanda de recursos hídrics. Acollint-se a este factor, es fa necessari un major abastiment d’aigua potable, volum de tractament i vessament d’aigües residuals, qualitat de l’aigua de bany, etc.

Davant d’esta situació, InnDEA València, com déiem, es dedicarà al disseny d’instruments de recol·lecció i avaluació de bones pràctiques del sector turístic, i d’indicadors, i també avaluarà la ferramenta en línia amb agents socioeconòmics del sector turístic local i organitzarà tallers de formació per a les entitats públiques.

El consorci que forma part d’este projecte el formen també altres ciutats europees de les regions italianes del Vèneto i l’Emília-Romanya, Grècia (Réthimno) i França (Herault), la Universitat de Patres (Grècia), institucions dedicades a la gestió de l’aigua com el Water Board of Lemesos (Xipre), la fundació Institut Euromediterrani de l’Aigua, l’Institut of Agriculture and Tourism (Croàcia), la Fundació de Desenvolupament Regional i la Sustainable Energy and Water Conservation Unit de Malta.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra