Inclusió Social redobla els esforços contra la pobresa energètica dels municipis valencians

La diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, considera que la mort de l’anciana de Reus era evitable i assenyala que un de cada sis llars valencians també pateix pobresa energètica

Inclusió Social redobla els esforços contra la pobresa energètica dels municipis valencians
20/11/2016 -

La diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha lamentat la recent mort en un incendi d’una anciana de Reus a qui havien tallat el subministrament elèctric, un succés que ha considerat evitable i que ha extrapolat al territori valencià, on un de cada sis llars pateix pobresa energètica.

“Enguany hem posat el nostre granit de sorra en la lluita contra l’empobriment energètic i l’any que ve redoblarem els nostres esforços, evitant així una vulneració sistemàtica dels drets humans per part de les elèctriques i el Govern central”, ha recordat la diputada.

L’empobriment energètic, que afecta a un de cada sis llars valencianes segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), pinta una “dramàtica situació” enfront de la qual la Diputació “no pot quedar-se de braços creuats” ni ser còmplice.

En aquest sentit, el passat mes de maig la Junta de la Diputació va aprovar augmentar un 48% les ajudes del programa contra l’empobriment energètic, dirigit als municipis de menys de 20.000 habitants i coordinat amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, fins a aconseguir una suma de 620.000 euros.

“Lamentem la mort de la dona major de Reus, que es podria haver evitat. Desgraciadament no es tracta d’un acte aïllat i per a nosaltres es tracta de crims, per acció o omissió, els responsables dels quals tenen nom i cognoms: governen l’Estat i seuen als Consells d’Administració de grans multinacionals”, ha denunciat la diputada.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari