Igualtat sol·licita a Playmobil que incloga dones en la seua col·lecció sobre figures històriques

Guardar

2282924059_fd3844b42d_o
2282924059_fd3844b42d_o

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la direcció general de l'Institut Valencià de les Dones, hi ha remés un escrit a l'empresa Playmobil, en el que li insta a rectificar una col·lecció sobre personatges històrics, en la que no apareix representada cap dona, per considerar que fomenta "estereotips sexistes" i suposa "un fre a la igualtat d'oportunitats entre dones i homes".

La carta s'ha enviat després que l'Observatori de Publicitat no Sexista de la Comunitat Valenciana rebera dues denúncies de particulars alertant sobre esta col·lecció, realitzada conjuntament per Playmobil i Planeta d'Agostini, i que sota el títol, "L'aventura de la vida", realitza un recorregut per les distintes etapes de la història, a través de llibres i de ninos.

La directora general de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, ha explicat que és competència d'esta Conselleria "vetlar per l'aplicació del principi d'igualtat d'oportunitats i prevenir conductes discriminatòries contra la dona", quelcom que, a parer seu, es produeix en esta campanya, on no apareix representada cap dona" la figura de la qual haja sigut destacada en l'esdevenir de la història.

La llei 9/2003 de la Generalitat estableix que els poders públics valencians "adoptaran les mesures apropiades per a modificar els patrons socioculturals de conducta assignats en funció de gènere, amb la finalitat d'eliminar els prejuís, els usos i els costums de qualsevol índole basats en la idea d'inferioritat o en funcions estereotipades de dones i homes".

"El missatge que estan traslladant al públic infantil és que tot el que ha aconseguit la humanitat al llarg de la història ho han realitzat només hòmens, la qual cosa a més de suposar una apropiació dels èxits de les dones per part dels hòmens, posa de manifest un missatge de cultura dominant patriarcal a la població més jove", ha afirmat.

Such ha advertit que mostrar a les dones "en posicions de menor autoritat, rellevància social o poder respecte als hòmens o directament col·locant-les en situació d'invisibilitat és sexisme", i ha afegit que per eixe motiu rebutgen esta campanya publicitària que incideix en la idea que la història "és només patrimoni dels homes".

Per este motiu, des de la Conselleria es creu necessari que les empreses responsables d'esta promoció incorporen a la mateixa nines que representen a dones, tant com personatges històrics com a professionals dels diferents sectors. Així mateix, des d'Igualtat s'ha remés un segon escrit a l'Observatori de la Imatge de les Dones, dependent del Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat, en la que l'informen sobre esta campanya publicitària que ha sigut difosa per televisió i xarxes socials

Arxivat a:

Destacats