Igualtat incrementa en un 66% el finançament per a 2017 dels serveis socials municipals de la província de Castelló

Guardar

Palau_generalitat
Palau_generalitat

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha incrementat en un 66% el finançament per a 2017 dels serveis socials municipals de la província de Castelló amb un pressupost de 7.409.610 euros, amb la finalitat de pagar les despeses de personal, serveis, programes i prestacions de les entitats locals per a l'atenció social dels ciutadans.

Així ho ha explicat la directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez, que ha presentat els pressupostos en el Centre de Turisme de la ciutat, acompanyada pel Delegat del Consell per al Model Social Valencià, Francesc Xavier Uceda, davant alcaldes, regidors, coordinadors i treballadors dels equips socials de base dels ajuntaments de la província de Castelló.

En la seua intervenció, Martínez ha destacat que els serveis socials dels ajuntaments han de ser "claus" en el canvi de model de fer polítiques socials en les quals "el centre d'atenció siguen les persones", i ha assegurat que des de la conselleria "assumim la responsabilitat de dotar durant aquesta legislatura dels mitjans necessaris per a atendre a totes les persones que ho necessiten".

Enfront dels 3.520.256 euros destinats el passat any a ajudes directes als serveis socials municipals i 937.000 euros per als serveis d'atenció a la dependència de la província de Castelló, enguany s'integren ambdues ajudes en una única línia de finançament de 7.409.610 euros, dels quals 1.670.250 euros són per a l'atenció a la dependència. L'objectiu és unificar equips i zones d'atenció per a dissenyar "una plantilla bàsica de referència".

Mercé Martínez ha explicat que, des de la Direcció general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, s'ha realitzat durant aquest últim any "un minuciós estudi" de la situació en la qual es trobaven els serveis socials municipals, explicant per a açò amb la col·laboració i participació de les treballadores i treballadors d'aquests, ja que són ells "els que més a prop estan i millor coneixen les necessitats de les ciutadanes i ciutadans". D'aquesta manera, s'ha iniciat la reorganització d'un nou sistema "més sòlid i més eficaç", capaç d'oferir a totes les persones l'atenció social que per dret els correspon.

L'aposta de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusiva per la "remunicipalització" dels serveis socials a través de "l'atenció base", compta amb un increment del finançament dels serveis socials d'atenció primària que va permetre, "lluny de desaparéixer com pretenia l'antic govern, dotar d'un major finançament als municipis per a la contractació de professionals que formaran part dels equips multidisciplinaris" ha assenyalat la directora general.

Aquest increment progressiu de finançament permetrà que els Serveis Socials Generals es constituïsquen en la xarxa de major proximitat als ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana, garantint l'accés a prestacions bàsiques a les quals tenen dret i que són garantia de la necessària cohesió social.

D'aquesta forma es podrà abordar cada situació de manera personalitzada i realitzar la intervenció necessària al voltant de la persona i amb la intensitat requerida, a través d'actuacions preventives, assistencials i rehabilitadores en l'àmbit primari.

Arxivat a:

Destacats