Igualtat falla la XVII edició del premi literari de narrativa de dones 2016

Igualtat falla la XVII edició del premi literari de narrativa de dones 2016

El relat ‘Los silencios sonoros’ d’Immaculada Concepción Megías Gadea s’ha alçat amb el primer premi del XVII Concurs Literari de Narrativa per a Dones organitzat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, corresponent a 2016.

Els dos accèssits d’esta edició han recaigut en l’obra “Trossos de paper cremat” de Cristina Victoria Nuñez Mateo i en l’obra “Els filles dAgnès” d’Isabel Donet Sánchez, pertanyent a una associació de dones.

En esta XVII edició s’han presentat un total de 66 relats, escrits per 61 dones, de les quals 10 pertanyen a una associació de dones. El primer premi està dotat amb 2.000 euros i els dos accèssits amb 1.000 euros cadascun.

Cal recordar que el tema del relat per a optar a estos premis és lliure i es valora, a més de la qualitat literària de l’obra i la coherència narrativa, la defensa de valors no discriminatoris ni sexistes i la ruptura d’estereotips masculins i femenins tradicionals. Els escrits han de ser originals i inèdits i es pot utilitzar el valencià o el castellà, indistintament.

El secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha felicitat a les guanyadores i ha ressaltat “la consolidació d’un certamen que s’ha constituït com a plataforma de participació i difusió de les creacions literàries de moltíssimes dones de la Comunitat Valenciana”.

L’objectiu del concurs és promoure la creativitat literària de les dones i impulsar els valors de tolerància, respecte i igualtat, així com de ruptura amb els estereotips tradicionals, que són un obstacle per a aconseguir que dones i homes participen en igualtat d’oportunitats en tots els àmbits de la vida.

Els relats premiats i els seleccionats s’inclouran en el recopilatori que publica cada any la Generalitat amb el títol ‘Les Dones expliquen’.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + dinou =