Igualtat convoca el programa Bo Respir per a finançar estades temporals en residències de persones en situació de dependència

Igualtat convoca el programa Bo Respir per a finançar estades temporals en residències de persones en situació de dependència
24/01/2017 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat les subvencions del programa Bo Respir per a 2017, un sistema d’ajudes destinades a finançar estades de caràcter temporal en residències, quan per necessitats que afecten les persones majors dependents o als seus cuidadors familiars, necessiten l’atenció en un centre especialitzat que substituïsca les cures que, de forma habitual, es reben en l’àmbit familiar. Per a aquest tipus d’ajudes, la conselleria destina enguany un import de 783.700 euros.

La convocatòria estableix diverses modalitats del Bo Respir. El Mensual o Bo Verd consisteix en una estada durant un mes quan per necessitats sanitàries o socials la persona major necessite l’atenció integral en un centre especialitzat. El Bo Respir Dies o Bo Blau consisteix en 20 bons diaris per a l’atenció en residències per a persones majors que podran fer-se efectius durant 20 dies consecutius o agrupats, en aquest cas el mínim serà de dos dies consecutius.

I finalment, el Bo Respir Cap de setmana o Bo Blanca, que consisteix en 12 bons per als caps de setmana que l’interessat trie. Podran gaudir-se en un horari que s’estableix a partir de les 9 hores del divendres fins a les 17 hores del diumenge.

En totes les modalitats, les dates i el centre seran a elecció de l’interessat, i el termini per a les estades es realitzarà amb anterioritat a la finalització de l’any natural de la corresponent convocatòria.

Les sol·licituds poden presentar-se en la direcció territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la província del sol·licitant. El termini de presentació de les sol·licituds serà d’1 mes, explicat a partir de l’endemà a la publicació de la resolució en el Diari Oficial Generalitat Valenciana.

El model de sol·licitud i els altres documents necessaris estan a la disposició dels interessats en el portal de la Generalitat consultar ací accedint als apartats ‘Guia Prop’, ‘Tràmits i serveis’. Les sol·licituds es podran presentar en el registre general de les direccions territorials d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la província de residència del sol·licitant.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra