Humans Fest en València: Quatre documentals imperdibles

El Festival es va inaugurar el divendres 10 i exhibirà documentals fins a este diumenge 19 de febrer

Guardar

recomendaciones Humans Fest
recomendaciones Humans Fest

Humans Fest o el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans viu la seua vuitena edició a Valencia consagrant-se com un d'eixos esdeveniments per a no perdre's en este hivern ple de cultura en la ciutat del Túria. Abans s'ha realitzat en ciutats com Sao Paulo, Llima (Perú) o fins i tot en Cherso, el camp de refugiats a Grècia.

Inaugurat en la Filmoteca el divendres 10, Humans Fest portarà a sales d'exhibició com La Nau, la Filmoteca o els Cinemes d'Aragó pel·lícules i estrenes de totes les latituds, però també col·loquis i taules redona on parlar de producció, cinema i, sobretot, drets que hui dia semblen oblidats en la voràgine del poder.

Curtmetratges, llargmetratges i micrometratges són els protagonistes d'esta festa del cinema. Per això, a València Extra recomanem tres documentals a exhibir-se en el festival.

Tarajal. Desmontando la impunidad en la frontera sur (Espanya, 2016).- Un documental sobre la immigració i particularment sobre el desastre ocorregut el matí del 6 de febrer de 2014, quan 15 immigrants van intentar ingressar a Espanya però van ser rebuts amb pots de fum i bales de goma, morint en l'acte. La producció cerca desemmascarar les males accions que es van dur a terme eixa jornada i sobretot estimular a la justícia per a iniciar una recerca. Dimarts 14 de febrer, 18.00 hrs.

When Two Worlds Collide (Perú, 2016).- L'Amazones és el paisatge i al mateix temps el personatge principal d'esta obra dirigida per Heidi Brandenburg i Mathew Orzel, que s'endinsa en l'ambició del president peruà Alan García, qui va intentar despullar a la terra indígena amazònica dels seus recursos naturals i va provocar la forta oposició d'Alberto Pizango i el seu poble. Un esclat de violència, un xoc en la pantalla gran. Dimecres 15 de febrer, 18.00 hrs.

An Insignificant Man (Índia, 2016).- Dirigit pels joves directors indis Khushboo Ranka o Vinay Shukla, este documental mostra la rebel·lió política de Arvind Kejriwal, un home que va crear un partit polític que genera polèmica i divisió en un país de més de mil milions d'habitants. Per què? Per la seua voluntat de concebre l'electricitat i l'aigua com a serveis públics inalienables. Dimecres 15 de febrer, 20.00 hrs.

El botón de nácar (Xile, 2015).- Patricio Guzmán és el director d'esta producció que parla dels pobles originaris que es van relacionar de forma vital amb Oceà Pacífic, que emmarca tota la frontera de l'oest del país sud-americà. Amb entrevistes a indígenes de la Patagònia i un vincle amb els tancaments polítics de calabós ocorreguts en la dictadura de Pinochet, el documental ha enlluernat a la crítica espanyola des de la seua estrena.

Destacats