Homenatge al Tio Canya i a Al Tall en el Teatre Principal de València

Este dijous 19 de gener es presentarà la Reviscola Tio Canya, un concert amb tots els ingredients necessaris per a retre homenatge a este popular personatge

Diputació de València

Homenatge al Tio Canya i a Al Tall en el Teatre Principal de València

“Tres voltes només va anar/ el tio Canya a València/ primer quan va entrar en quintes/ i en casar-se amb sa femella”, diu la famosa cançó que tot valencià i valenciana ha sentit i cantat. El Tio Canya, el seu gaiato i tota la seua descendència és coneguda per tota la terreta, per la qual cosa els homenatges no tarden a aparéixer, fins i tot en art de falles com la d’Arrancapins.

Este dijous 19 es realitzarà un concert com a epíleg de les activitats a partir dels 40 anys —que es van complir el 2016— de la creació d’una cançó que va identificar i identifica als poc inclinats a l’escola, a aquells que visiten la capital de València i s’incomoden i, per descomptat, als quals parlen castellà en una terra de valencians.

En el Teatre Principal també es farà un homenatge a Al Tall, els creadors d’esta obra, que fins al dia d’hui són també responsables que la llengua i les tradicions valencianes es recuperen any a any i no es perden en el mar cada vegada més ampli de la globalització.

Al Tall, conreadors de la riproposta dels italians, va començar com a banda en 1975 i va seguir vigent fins al 2012, quan van gravar el seu últim disc i van anunciar el seu retir dels escenaris, cantant la famosa cançó en cada comiat. El seu estil folk i la seua proposta va apuntar sempre a recuperar els ritus artístics i el patrimoni cultural de la terra valenciana, que esta setmana és protagonista en la Reviscola del Tio Canya.

L’esdeveniment convocarà a les corals de l’Eliana, El Micalet i Vinalesa i a més reunirà a antics membres del grup musical, com Miquel Gil i Manolo Miralles, cantaores com Apa i Teresa i el xativí Pep Gimeno Botifarra i versadors com Josemi Sánchez, entre molts altres convidats.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra