Gandia homenatja a tres dones per la seua defensa de la igualtat real i efectiva

Rosa Sanchis (mestra), Tere García (primera dona agent de la Policia Local de Gandia) i Carmen Argudo (pescadora) rebran el seu reconeixement en la Casa de la Marquesa

Gandia homenatja a tres dones per la seua defensa de la igualtat real i efectiva

Gandia celebra el seu acte més significatiu de la Setmana de la Dona amb el reconeixement a Rosa Sanchis (mestra), Tere García (primera dona agent de la Policia Local de Gandia) i Carmen Argudo (pescadora) per la seua aportació a la visibilització i la lluita de la dona per la igualtat de gènere. La Casa de la Marquesa, a partir de les 19.30 hores, acollirà este acte en el qual des de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives es vol premiar, per segon any consecutiu, la labor realitzada per les tres dones. “Crec que l’acte de hui és el més significatiu doncs és un acte reivindicatiu, de reconeixement a diferents dones de la nostra ciutat que s’han destacat per defensar la igualtat real i efectiva entre homes i dones des de qualsevol sector de la societat. En este sentit volem homenatjar a Rosa Sanchis, Carmen Agut i Tere García per la seua labor en tres sectors de la societat molt masculins i que cal reconéixer el paper tan important que han exercit estes dones”, assenyalava la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques.

Entre les activitats que s’han realitzat des del passat 21 de febrer estan les xarrades com la de “Caminant cap a la igualtat. La força de les associacions i els grups de dons” a càrrec de Josepa Cucó, Catedràtica d’Antropologia Social de la Universitat de València o la de “Totes som iguals: menys límits i més igualtat”; així com les exposicions de “813 Truffaut” obert fins al 24 de març o la de la “L’esplendor del Ducat (1497-1511). Gandia en la regència de Maria Enríquez de Lluna” que estarà oberta fins al 22 d’abril. “En la línia que estem portant es van programar i van organitzar diferents activitats com a exposicions o fins i tot visites teatralitzades com les que hem programat conjuntament amb el departament de cultura al voltant del paper de la dona en el Palau Ducal. A més, s’han organitzat xarrades sobre el món de l’associacionisme de la dona i la importància que té el fet que les dones s’unisquen per a tenir més força en la ciutat”, assenyalava Milvaques qui afegia que els actes conclouran diumenge que ve 11 amb l’obra ‘La lluna cega’, de la companyia de teatre Lletraferits & Comediants.

Des de l’Ajuntament de Gandia s’ha volgut organitzar actes al voltant de la celebració del Dia Internacional de la Dona però “pensem que no hem de concentrar les activitats al voltant d’este dia sinó que creiem que és positiu fer diferents tipus d’activitats perquè la gent escolte estos dies el tema 8 de març”, explicava la regidora d’igualtat a l’una que animava a les dones a secundar la vaga internacional programada per al 8 de març. “No hem programat activitats per al 8 de març doncs secundem la vaga general de dones en l’àmbit internacional. Des d’esta regidoria convidem a totes les dones a participar per a poder dir totes juntes que sense nosaltres la societat i la ciutat no avança, que sense nosaltres no hi ha desenvolupament en molts sectors de la societat. Creiem que és important que el nombre més gran possible de dones secunden la vaga i que no es queden amagades en les seues casa sinó que isquen al carrer per a demostrar que sense nosaltres els homes no serien el que són i la societat tampoc”, sentenciava Lorena Milvaques.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =