L'herència del PPCV deixa 17 exconsellers imputats o condemnats per corrupció

Des de 1995 diferents membres dels governs populars valencians han passat per diferents processos judicials

Guardar

17_consellers_imputados
17_consellers_imputados

En plena Operació Erial, la corrupció a la Comunitat torna a ocupar les portades de mitjans nacionals. La detenció de l'expresident Eduardo Zaplana ha deixat en evidència l'herència dels governs del Partit Popular a la Comunitat Valenciana.

Vint anys de governs populars en la Generalitat Valenciana deixen únicament un únic expresident exempt d'investigacions. Es tracta d'Alberto Fabra, l'últim de l'era popular i qui va assumir el paper del tancament de l'antiga RTVV.

A partir d'ací comencem a arreplegar la particular herència del PP durant els seus anys de gestió: José Luis Olives, Francisco Camps, Milagrosa Martínez, Luis Fernando Cartagena, Rafael Blasco, José Joaquín Ripoll, Serafín Castellanos, María Àngels Ramon-Llin, Vicente Rambla, Alicia de Miguel, Milagrosa Martínez, Víctor Campos, Ricardo Costa, etc.

Aquests són solament alguns dels noms, condemnats, altres investigats i un ròssec entre alguns dels rostres més representatius de les majories absolutes del Partit Popular. Aquests dies es parla del passat del PP i fins i tot intenten atacar al seu partit rival, Ciutadans.

Però sens dubte el 2018 està sent l'any horripilis per a la formació que lidera Isabel Bonig i que a més en els pròxims mesos seguirà assistint en primera fila a nous noms del vell i del nou PP.

El Cas Brugal, Taula, Gürtel, la Fórmula 1, la Visita del Papa, l'era dels grans esdeveniments de la Comunitat però també dels contractes en B, mossegades i molt més. Però analitzemn els casos més destacats d'un partit que arrasa en vots però també que acumula més casos de corrupció en les seues files.

José Luis Olivas, expresident de la Generalitat i també vicepresident de l'antiga Bancaixa, va ser condemnat a any i mig de presó en 2016 per frau fiscal. Segons el jutjat, Olivas va emetre factures falses per valor de 500.000 euros.

Milagrosa Martínez, exconsellera de Turisme amb Camps i expresidenta dels Corts Valencianes. Condemnada el passat mes de febrer a 9 anys de presó per la peça de Fitur dins de la Gürtel.

Víctor Campos, exvicepresident del Govern de Camps, va ser condemnat per suborn en la causa dels vestits de Camps juntament amb l'excap de gabinet de Turisme, Rafael Betoret.

Rafael Blasco, exconseller i home de confiança de Camps, condemnat a 8 anys de carcel i 20 d'inhabilitació pel Cas Cooperació entre altres projectes a Nicaragua.

Luis Fernando Cartagena, exconseller d'obres públiques amb Eduardo Zaplana condemnat a quatre anys de presó en 2002 per quedar-se 49.000 euros lliurats per unes monges per a obra social

A més d'aquests casos, uns altres segueixen investigats en diferents causes en aquests moments: Francisco Camps, Manuel Cervera, José Joaquín Ripoll, Serafín Castellanos, Luis Rosado, María Àngels Ramon-Llin, Vicente Rambla, Alicia de Miguel, Lola Johnson, Juan Cotino, Mario Flores, entre altres.

L'Operació Erial no ha obert la Caixa de Pandora sinó que estava ja prou oberta i ara torna a posar en evidència la gestió dels governs populars relacionats amb diferents casos de corrupció. La història interminable continua.

Arxivat a:

Destacats