40 anys fent valors Caixa popular

Grezzi reuneix els arquitectes del pàrking de Bruges amb tots els agents socials del barri

valencia.es

Grezzi reuneix els arquitectes del pàrking de Bruges amb tots els agents socials  del barri
30/12/2016 -

Representants veïnals de Ciutat Vella i del Mercat Central i els Comerciants del Centre Històric han conegut de primera mà els avanços del projecte d’adequació de l’aparcament i han transmès els seus desitjos i propostes per a l’elaboració del mateix. 

Durant més de dues hores, uns i altres han aportat els seus punts de vista sobre com ha de ser l’operativitat en un aparcament que, com va apuntar el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i tots van coincidir, “possibilitarà l’alliberament de l’espai que actualment ocupen els cotxes a Ciutat Vella”.

La trobada s’ha obert amb l’exposició dels arquitectes de l’equip redactor, de la societat Urbanistes Enginyers, que han explicat que el procés consisteix a priori en l’adequació de l’aparcament entre les seues plantes -5 a -1 (sent esta última utilitzada també com a vestíbul), més el disseny de la rampa des del carrer Editor Manuel Aguilar. En este últim punt, han precisat, estan treballant amb la previsió d’un gàlib de 3’20 metres que permeta l’accés de vehicles de 7’20 metres de longitud i 2’30 d’amplada.

I també han afegit que, per acord amb la Generalitat, al primer soterrani de l’aparcament, només es podria disposar d’espai per a entre 40 o 50 vehicles (depenent de les seues dimensions) a causa de l’espai que es reservarà per a una possible obertura futura de l’estació de Metro a l’últim soterrani de la construcció. Els arquitectes han informat de nou que l’obra, tant en la part del metro com en la de l’aparcament, es troba en estat “de fàbrica”, simplement amb l’estructura en formigó armat però carent de tot tipus d’equipament.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible també ha anunciat que part de l’espai del nou aparcament es reservarà per a la logística d’última milla amb vehicles sostenibles.

Postures diverses

Després d’esta exposició ha arribat el torn dels diferents actors del barri, parlant en representació del Mercat Central la seua gerent, Cristina Oliete -Francisco Dasí, president de l’Associació de Venedors del Mercat Central, també estava convocat però va excusar la seua assistència-, que ha exposat el desig dels venedors (acordat en la seua última junta) de que es canvie el sentit de les rampes d’entrada i eixida del futur aparcament, deixant l’entrada en Baró de Càrcer, per a la qual ha demanat un redisseny de cara al fet que tinga tres carrils de entrada des de la plaça de Sant Agustí (2 per a cotxes i un per a EMT-Taxi), i destinant per a l’eixida  de Manuel Aguilar, que amb Guillem Sorolla rebria el trànsit d’estos tres carrils. A més ha trasladat la sol·licitud de que es possibilite una connexió còmoda entre el nou aparcament i l’existent al soterrani del Mercat Central, que es reserven espais per a l’ancoratge de carros de compra, i la reserva de la primera planta per a les tasques de logística.

Davant d’este disseny, la postura dels representants veïnals de la Coordinadora d’Entitats de Ciutat Vella, ha realitzat una proposta diametralment oposada. Las seua representant Trini Piquer, va sol·licitar que no es construisca cap accés al nou aparcament de Manuel Aguilar, i que l’accés al mateix es realitze per l’aparcament de Joan de Vila-Rasa, que hauria de connectar-se amb el de Bruges. L’eixida, segons la seua sol·licitud, seria per Baró de Càrcer, que recuperaria un únic sentit d’eixida cap a Sant Agustí. D’esta manera, l’entitat sol·licita que tot el trànsit d’accés al pàrquing que ara està previst per Guillem Sorolla es trasllade a Pintor Domingo i Santa Teresa, quedant Guillem Sorolla i Manuel Aguilar lliures de trànsit privat.

A més, respecte a l’operativitat del nou aparcament, la seua proposta és que els venedors del Mercat Central continuen operant a l’aparcament del seu soterrani, accedint a ell per Maria Cristina fins a les 9 del matí, hora en què s’hauria tallar l’accés a qualsevol vehicle. D’esta manera, sol·liciten que del nou aparcament es dediquen tres plantes per a veïns, una per al servici del Mercat Central i cap a rotació.

Amb tots estos canvis, Martín García, també portaveu de la Coordinadora d’Entitats de Ciutat Vella, assegura que amb la seua proposta els veïns només necessitarien d’un microbús elèctric de l’EMT de 25 a 35 places per donar servici a totes les necessitats la zona en un itinerari interior, podent-se eliminar tota la resta, ja que no veuen cap inconvenient a fer transbordaments.

Per la seua banda, Julia Martínez, en representació de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, ha traslladat els interessos dels seus representats, que desitgen que el nou aparcament tinga un ús principalment de rotació o un doble ús residents/rotació, i que tinga un important espai per a la logística, de cara a eliminar en superfície les places de càrrega i descàrrega i millorar l’espai públic.

L’Associació de Comerciants al seu torn, va discrepar de les anteriors en l’operativitat de Baró de Càrcer, que opinen que ha de ser de doble sentit com indica el PMUS, però millorada amb els canvis que pot aportar l’aparcament gràcies a la desaparició de places de càrrega i descàrrega i altres estacionaments en superfície.

Abans d’acabar l’encontre, Giuseppe Grezzi, ha agraït la participació de tots els assistents i els ha assegurat que tant la regidoria de Mobilitat Sostenible com l’equip redactor del projecte havien pres nota de les seues peticions, malgrat ser en molts casos i com ja se sabia, postures diametralment oposades. Malgrat això, els ha transmés que la regidoria seguirà “treballant com fins ara en la recerca de punts comuns que  satisfaguen les necessitats i el benestar comú de les valencianes i valencians”.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen − six =

ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra
biopark