La Generalitat inverteix més de 9 milions d'euros en desestacionalitzar el turisme

Entre les accions s'inclou una campanya de publicitat fora de temporada estival de 3 milions d'euros i plans d'acció de productes turístics

Guardar

francesc_colomer_turisme
francesc_colomer_turisme

El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha presentat en el CdT de València el nou Pla de Desestacionalització Turística, impulsat pel seu departament i basat en una sèrie d'actuacions d'interés per al sector que permeten combatre l'estacionalitat i promoure les nostres destinacions i productes turístics durant tot l'any.

Es tracta d'un pla de més de 9 milions d'euros, inclòs en els pressupostos de 2018 de l'AVT, que contempla un conjunt d'accions per a reduir l'estacionalització de la demanda, mitjançant la diversificació dels serveis oferits per empreses i destinacions turístiques, així com l'especialització dels productes que ofereix la Comunitat Valenciana per al seu consum fora de la temporada estival.

Per a Francesc Colomer, "les administracions hem de garantir la sostenibilitat del model perquè el negoci turístic es mantinga els 365 dies a l'any i redunde en major qualitat de vida i benestar per a la societat valenciana". Al seu judici, "barallar per la desestacionalització és una batalla sempre inacabada que hem d'aplicar-nos" i aposta per "un gir conceptual i un canvi de mentalitat de tots els actors públics i privats que permeta obrir l'angular cap a la temporada d'hivern". "La sostenibilitat i l'ocupació estan en la base d'aquesta proposta que avui presentem", ha afegit el secretari autonòmic.

Principals actuacions del Pla de Desestacionalització

Entre les principals actuacions contemplades en aquest projecte destaca una campanya de publicitat en temporada baixa de 3 milions d'euros, tant a escala nacional com a internacional. Com a primera acció, i segons ha avançat el secretari autonòmic "en els pròxims dies iniciarem una campanya de La Comunitat en Nadal, ressaltant productes, festes i llocs amb gran tradició nadalenca".

Una altra de les accions que contempla aquest nou projecte és el desenvolupament de plans d'Acció de Productes Turístics a través del nou programa impulsat per l'AVT de #Creaturisme. "Anem a reforçar productes com el MICE, el turisme cultural i urbà, el gastronòmic, l'enoturismo, el golf, les nostres rutes temàtiques, la del Grial, la de la Seda, així com el turisme actiu i esportiu", ha indicat Colomer, per a qui "acostar una oferta experiencial és clau per a atraure certs mercats potencials disposats a viatjar fora de temporada, com és el mercat nòrdic, alemany o xinès".

L'objectiu del programa de #Creaturisme és "ampliar i diversificar tot allò que siga una experiència autèntica, genuïna i singular", ha indicat Francesc Colomer, per a qui "tota la geografia valenciana presenta atributs competitius per a reclamar l'atracció dels mercats, una demanda cada dia més exigent i experimentada". A més, el Pla Operatiu de Màrqueting 2018 contempla més de 100 accions que incidiran i reforçaran els productes anteriorment esmentats, cercant demanda amb major poder adquisitiu.

I Mostra de Turisme i suport a municipis i empreses

D'altra banda, i segons ha anunciat Colomer "celebrarem la primera Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, que serà un aparador perquè les empreses i destinacions acosten les seues ofertes experiencials al client intern i de proximitat". Una mostra que es tindrà lloc en la Ciutat de les Arts i les Ciències la pròxima primavera. Per a Francesc Colomer "el mercat interior valencià és clau per a aconseguir el repte de la desestacionalització".

Així mateix, el president de l'AVT ha afirmat que "es destinaran més de 2,5 milions d'euros en incentius dirigits a municipis per a fomentar la desestacionalització i se signaran 13 convenis de col·laboració amb les associacions del sector per import de 555.000 euros íntegrament".

A més, Colomer ha posat l'accent que "la Generalitat vol fer un esforç per a millorar i crear noves infraestructures turístiques", per a açò es preveu més d'1,7 milions d'euros a Planes de Dinamització Turística que desenvolupen iniciatives tant en el litoral com a l'interior de la Comunitat. El secretari autonòmic ha ressaltat que "el Pla també inclou el desenvolupament i suport de projectes d'R+D dirigits a l'especialització de serveis i productes que afavorisquen la desestacionalització i la inversió de la qual ascendirà a 374.000 euros".

Nou segell: una Comunitat 'Sempre Oberta'

Colomer ha informat que "l'AVT ha creat una nova marca turística baix el lema Comunitat Valenciana Sempre Oberta que s'utilitzarà per a identificar totes les actuacions vinculades a aquest projecte". 'Sempre Oberta' és el nou segell que identificarà totes les actuacions vinculades a aquest projecte que es desenvolupen en la mateixa Comunitat i en l'àmbit nacional. Per al titular de Turisme "es tracta d'una imatge que comunica clarament i directament que som una destinació hospitalària i oberta a noves experiències, a nous projectes i a nous visitants".

En l'àmbit internacional s'utilitzarà la versió en anglès 'Always Open'. Ambdues versions inclouen l'ús de la 'O' com a element gràfic, simulant un cor que batega, sent i que mostra el seu amor cap a tots els visitants. Aquest nou segell s'utilitzarà en múltiples suports de comunicació, tant en l'entorn digital com en la promoció offline, a més s'incidirà en la promoció en Internet i especialment en xarxes socials.

Destacats