caixa popular

Fran López: "Estem reconstruint el Rafelbunyol del segle XXI"

L’alcalde d’este municipi de l’Horta Nord cerca amb les seues polítiques fer més feliç als seus ciutadans i fomentar l’economia i el desenvolupament del seu municipi

Fran López: "Estem reconstruint el Rafelbunyol del segle XXI"

Quines eren les necessitats que va detectar a Rafelbunyol quan va accedir a l’Alcaldia?

Des que ens presentem a les eleccions cercàvem reconstruir Rafelbunyol. Era un projecte molt ambiciós que portàvem en la campanya, reconstruir el Rafelbunyol del segle XXI perquè pensàvem que el nostre municipi necessitava modernitzar-se, activar-se a escala d’Ajuntament i de poble. Crec que es necessitava una major felicitat de la gent, major col·laboració de les associacions i el mateix Ajuntament, més agenda cultural, fomentar la relació amb els clubs esportius, culturals…

Cercàvem modernitzar l’Administració, prova d’açò són l’ús de les xarxes socials, hem apostat per la comunicació perquè els veïns sàpien en tot moment el que fa l’Ajuntament. Quan entrem creguem una llista de difusió de WhatsApp, actualment té 1700 usuaris, en la qual manem tota la informació sobre serveis i activitats que des del Consistori duem a terme. Hem arreglat el bàndol convencional, ens hem adherit a l’I-pobles que ha engegat la Diputació, a més tenim un tracte directe amb el veí doncs considere que la política s’ha de fer des del carrer.

Polítiques a curt o mitjà termini, com estan treballant?

Creiem que la política municipal cal fer-la a llarg-mig termini, sabem que açò així no dóna rèdit electoral però considerem que cal preparar el Rafelbunyol de hui per al Rafelbunyol de dins de 20 anys. Estem planificant el tema de l’aigua, els energètics, la mobilitat, volem ser un municipi més sostenible, estem dins de l’EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat) al costat de Massamagrell i Museros i en açò estem treballant amb participació ciutadana.

La veritat és que tenim molta limitació pressupostària perquè heretem una gestió amb sis milions d’euros de deute, que a causa de la llei de sostenibilitat s’està revertint, i acabarem 2018 per sota dels tres milions. Açò limita a l’hora d’executar les teues polítiques però s’està augmentant la inversió en prestacions socials per a poder fer un poc de justícia social que es per açò pel que estem ací, per a ajudar a millorar la vida dels nostres veïns i ajudar als més desfavorits.

alcaldeDe quina forma s’està treballant en l’àrea de promoció econòmica?

Sabem que l’ocupació és un dels principals problemes. L’accés a un lloc de treball, a una oportunitat d’ocupació. Des de l’Ajuntament s’ha arribat a acords amb el Servef per a poder impartir cursos en els diferents centres homologats dels quals disposem.

A més, estem treballant per a rellançar el polígon industrial doncs considerem que per la seua ubicació ha de convertir-se en el polígon de referència de l’Horta Nord. S’ha realitzat un estudi en col·laboració amb la Càtedra Divalterra amb el suport de la Diputació de València i la UPV, a més d’amb l’Aepir (Associació Empreses Polígon Industrial de Rafelbunyol) en el qual es detalla les millores que s’han de realitzar en el polígon per a convertir-ho en referència. Amb este estudi estem cercant en la Conselleria ajudes per a poder dur a terme este ambiciós projecte i convertir-ho en motor i riquesa de la nostra població. No oblidem que estem a dotze quilòmetres del Port de València, a deu de Sagunt, prop de l’aeroport amb connexions amb l’A7 i la V21.

Entre les millores que s’han d’engegar estan millorat l’accés principal, els limites del polígon que estan en mal estat, crear un pàrquing per als camions que actualment ho fan en els carrers i desbaraten el paviment, s’ha de millorar la il·luminació, la imatge, la senyalització… tot açò s’anirà fent a poc a poc per a generar major nivell de producció. Cada vegada són més les empreses interessades a instal·lar-se en el nostre polígon, de fet el nivell de producció està actualment al 80-85%.

A més del polígon, quins altres projectes tenen en marxa?

Estem molt pendents d’aconseguir finançament europeu per a aconseguir dur a terme els projectes. Creiem en les polítiques i els fons que estan destinant a disminuir la contaminació i convertir les ciutats en ciutats intel·ligents. Per posar un exemple, invertint un milió d’euros en eficiència energètica es pot estalviar el 60% de la factura actual i eixos diners es pot destinar a altres polítiques que hui en dia no podem fer per falta de mitjans.

Entre les iniciatives i projectes que més orgullosos estem és el fet d’haver aconseguit desempolsar la construcció del col·legi número dos. El nou col·legi ja està en marxa i aconseguirem descongestionar el que hi ha, a més també s’adequarà i milloraran les instal·lacions gràcies al Pla Edificant açò. També està en marxa el poliesportiu municipal pel qual esperem que es finalitzen les obres…

Quins són els reptes marcats per al 2018?

Els reptes per a estos anys és acabar d’asseure les iniciatives que s’han engegat estos anys anteriors. Ens queden molts reptes, sóc molt inconformista, perquè en dos anys i mig ens ha donat temps a certes coses però no a unes altres. Com ja he comentat abans, estem fent les obres del poliesportiu municipal, el nostre principal repte és acabar-ho. A més, estem fent diferents obres com la rehabilitació de la biblioteca, és més reformar i arreglar que fer obres noves. Hem d’adaptar el municipi a les necessitats dels 9.000 habitants.

Hem de seguir millorant en la gestió, que ens accepten els projectes europeus, que la relació amb les associacions es convertisca a generar un major associacionisme en el municipi, augmentar les activitats culturals… ens queda molt per fer però crec que el ciutadà està percebent el treball que estem fent i ho agraeix.semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + cinc =