Gómez projecta València com una fàbrica de talent en la Fira de la Innovació de Chengdu

Guardar

sandra-gomez-chengdu
sandra-gomez-chengdu

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha sigut l'encarregada de representar l'Ajuntament de València en la Fira de la Innovació que se celebra a la ciutat xinesa de Chengdu, que ha reunit 61 països al voltant de qüestions relacionades amb l'emprenedoria i la innovació. "Projectar el nostre talent ens posiciona com a ciutat d'oportunitats", ha remarcat la primera tinenta d'alcalde de València, que ha presentat el projecte VIT Emprén en el marc del Fòrum d'Innovació per a alcaldes de les ciutats agermanades amb Chengdu, en el qual també ha participat el cònsol general d'Espanya a la Xina, Joaquín de Arístegui.

Durant la seua intervenció, Gómez ha explicat que VIT Emprén és la xarxa d'emprenedors que l'Ajuntament de València ha posat en marxa a través de València Activa. Ha precisat que es tracta d'"un programa que ofereix oportunitats als joves emprenedors per a crear un ecosistema en el qual poder intercanviar experiències". A més, ha destacat que "es beneficia directament la ciutat perquè fomenta la creació d'ocupació de qualitat i l'esperit emprenedor".

Aquesta plataforma permet a les persones que hi participen "col·laborar en activitats d'R+D+I, transferir tecnologia i establir sinergies amb altres entitats", ha assenyalat la regidora, que ha assegurat que "està funcionant molt bé gràcies a la col·laboració públic-privat". "A València hi ha més de 500 startups", ha valorat l'edil durant la seua exposició, en la qual ha remarcat que VIT Emprén "actua com una palanca per a la transformació de València en una ciutat més innovadora i intel·ligent".

En aquesta línia, Sandra Gómez ha situat València com la "fàbrica de talent d'Espanya", d'acord amb el reconeixement que va rebre aquest projecte de la Unió Europea (UE), en 2016, pel millor programa d'atracció de talent. Durant la intervenció, s'ha projectat un vídeo de la Marina de València i de tots els espais dedicats a l'emprenedoria, amb molt bona acceptació per part del públic, que s'ha mostrat interessat per ampliar-ne informació.

Gómez ha destacat que es tracta dels "primers passos que València està fent com a ciutat de preferència per a Chengdu, gràcies a l'agermanament que es va signar ahir i que permetrà intercanviar intel·ligència". "Si alguna cosa tenen en comú és que són dues ciutats antigues que projecten el seu futur en l'àmbit de la innovació i la modernitat", ha assegurat.

D'altra banda, Sandra Gómez també ha presentat València com a destinació turística sostenible, verda i cultural, a través de les Falles, de la gastronomia i del patrimoni. La regidora ha ressaltat que "a València arriben 25.000 viatgers procedents de Xina, la qual cosa que suposa més de 35.000 pernoctacions en la ciutat". Així, ha valorat la Ruta de la Seda, la preeminència de l'arròs en la gastronomia, la pólvora o la ceràmica com a "elements que ens uneixen i que poden resultar atractius per al turisme xinés". "A través del turisme tenim una oportunitat per a estrényer llaços culturals des de la posada en valor de la singularitat i el respecte per la tradició", ha conclòs.

Destacats