40 anys fent valors Caixa popular

Cultura i diversió s’uneixen en la Falla Olivereta-Cerdà i Rico

Un dels actes més característics d’aquesta falla és la cercavila dels bojos

Cultura i diversió s’uneixen en la Falla Olivereta-Cerdà i Rico
13/03/2017 -

A València Extra, seguim coneixent a les diferents comissions falleres, que participen activament en unes festes que no solament formen part de la nostra cultura i tradició, sinó que a més, a partir d’enguany, ja formen part del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

En aquesta ocasió, hem parlat amb la Falla Olivereta-Cerdà i Rico, que va començar l’any 1942, encara que no va ser fins a 1946 quan es va nomenar a la primera Fallera Major, Anita Simó Casanova, que també va formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València.

Aleshores, les juntes se celebraven en els bars del barri, i fins a 1957 no van participar en l’ofrena de flors a la verge. Finalment, l’any 1993, aquesta comissió fallera va inaugurar un casal del qual, hui dia, segueixen gaudint.

I és que segons ens ha explicat la secretària de la Falla Olivereta-Cerdà i Rico, Merche Cuevas, ‘la nostra comissió està formada per gent senzilla, clara i oberta, que gaudeix de les Falles’. Prova d’això són les diferents activitats que organitzen. ‘Tenim un calendari d’esdeveniments molt ampli durant tot l’any: Revetles, activitats per a infantils i majors, concursos, playbacks, teatre faller o la setmana cultural’.

Com no podia ser d’una altra manera, per a la setmana fallera també han preparat una programació que permetrà a fallers i visitants sentir les nostres festes de primera mà. ‘Per a aquests dies, hem preparat mascletades, revetles, castells, mascletades nocturnes, la cercavila dels bojos, que és un acte que ens caracteritza… Som una falla tot en u’.

tags


neteja viaria
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 9 =

jazz liria
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra
feria automovil 2017 valencia