Arriba a Burjassot l’exposició didàctica “Conflictes de fronteres”

Guardar

Expo-Conflictos-de-fronteras-775x460
Expo-Conflictos-de-fronteras-775x460

Com s’han establit les fronteres dels països al llarg del temps? Quins conflictes s’han generat a partir de l’establiment, tan canviant, d’aquestes fronteres? Com han repercutit aquestes fronteres en els fluxos migratoris de població? A aquestes preguntes principals i a moltes altres que sorgeixen a partir de les complexes relacions internacionals respon la pròxima exposició, “Conflictes de fronteres”, que arribarà a la Casa de Cultura el pròxim 17 d’abril i que es podrà visitar fins a l’11 de maig. 

Es tracta d’una mostra didàctica que arriba a Burjassot gràcies a la voluntat de l’IMCJB de poder comptar en la localitat amb aquest treball divulgatiu, produït per la Casa Encendida de la Fundació Montemadrid. Tots els textos i mapes que acompanyen a l’exposició es basen en els continguts de l’Atles “Conflictos de Fronteras” de Le Monde Diplomatique (Fundació Mondiplo), el qual dóna nom a la pròpia mostra.

Així, l’exposició realitza un recorregut pels diferents fets històrics, a causa dels quals els límits dels països han anat canviant al llarg de la Història per a així comprendre també els fluxos migratoris actuals. I és que, tal com es justifica en la guia didàctica que acompanya a la mostra, “no hi ha mapes definitius. Els límits dels països canvien com a conseqüència dels fets històrics predeterminats pel gènere humà. Rares vegades un enclavament desapareix després d’un cataclisme natural. En general són conflictes, guerres, tractats i acords, que no sempre compten amb el consentiment o la participació directa de la ciutadania, els que dibuixen, ací i allà, els contorns canviants dels Estats que configuren l’anomenada comunitat internacional“.

“Conflictes de fronteres”, que ja ha passat per la Casa Encendida de Madrid i per l’Ajuntament de València, arriba ara a Burjassot i es podrà visitar tots els dies, de dilluns a divendres, de 8h a 21h. A més de les visites particulars, es van a programar visites guiades per a grups, les quals estaran a càrrec d’una persona sòcia de l’ONG Jarit de València, la qual adequarà els continguts a explicar a les característiques i edats dels grups que visiten l’exposició.

Més informació per a la sol·licitud de visites grupals en [email protected] i/o cridant a la Casa de Cultura: 96 316 06 30. 

Destacats