Esport destina 125.000 euros per al desenvolupament del nou programa Esport a l’Escola per al pròxim curs escolar

Foto: Federación de Balonmano de la Comunitat Valenciana

Esport destina 125.000 euros per al desenvolupament del nou programa Esport a l’Escola per al pròxim curs escolar

La Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport ha publicat al ‘Diari Oficial de la Comunitat Valenciana’ les ajudes, per import de 125.000 euros, destinades a les federacions esportives per al desenvolupament del programa Esport a l’Escola, que s’establirà en els centres educatius en el pròxim curs escolar.

Les federacions esportives que han rebut aquestes ajudes són la d’atletisme, handbol, beisbol, esgrima, hoquei, judo, orientació, pàdel, rugbi i esports adaptats.

L’objectiu fonamental d’Esport a l’Escola és fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i divulgació de modalitats esportives en l’àmbit escolar, a través d’unitats didàctiques amb sessions teoricopràctiques, desenvolupades durant l’horari de la classe d’Educació Física.

Segons el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, aquest nou programa és una mostra més de la nostra voluntat per conjugar esport i educació, a més de donar a conéixer entre l’alumnat pràctiques esportives que en molts casos no solen ser comunes, però que amb el seu coneixement fomentem els grans valors que l’esport aporta a l’educació”.

Està previst que cada federació esportiva desenvolupe, en el primer trimestre del curs escolar 2016-2017, el programa Esport a l’Escola en la seua modalitat, en un màxim de 55 unitats didàctiques de 6 sessions en 86 centres educatius promotors de l’Educació Física (CEPAFE) que els han sol·licitat. Aquest programa va dirigit a alumnes que cursen 5é o 6é d’Educació Primària.

Cada unitat didàctica constarà de sis sessions a desenvolupar en cada centre educatiu, a què es desplaçarà un tècnic esportiu titulat proposat per la federació per a impartir-les en estreta col·laboració i coordinació amb el professor d’Educació Física del centre, almenys en la primera sessió, s’haurà de preveure la participació d’un esportista d’elit de la modalitat esportiva corresponent.

És la primera vegada que es du a terme un programa d’aquestes característiques en els centres escolars per a fomentar l’activitat física, a través de modalitats esportives, i està previst que s’amplien a altres disciplines esportives en futures convocatòries.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three − 2 =

obra pi escalante
cirsa prize pool
visita gandia
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra